Vreme caldă, ploi și furtuni, în următoarele zile

Vreme caldă, ploi și furtuni, în următoarele zile

Vreme caldă, ploi și furtuni, în următoarele zile

Mulțumită unui câmp de presiune ridicată, ne așteaptă o perioadă cu vreme caldă, dar fără extreme, ce va fi întreruptă doar de câteva ploi și furtuni, informează meteoradar.ro.

După disiparea depresiunii mediteraneene ce a adus inundații catastrofale în Italia și Balcani, un maxim baric se va instala peste partea de nord Europei. Pentru România, acest anticiclon va determina o circulație estică a maselor de aer.

În această perioadă din an, aerul format deasupra vastelor stepe și câmpii din est abia începe să se încălzească, de aceea ne putem aștepta la o vreme călduroasă, cu maxime de până la 27 – 29 de grade, dar fără excese termice sau schimbări bruște.

Temperaturile vor crește încă din acest weekend, când termometrele vor arăta valori de până la 26 – 28 de grade în zonele de câmpie din vest, sud și est și 22 – 25 de grade în restul țării. Și nopțile se vor menține mai calde, cu minimele nocturne ce nu vor mai scădea decât local sub 10 grade.

CITEȘTE ȘI: Noi investiții în infrastructura locală, într-o comună timișeană

Săptămâna viitoare va începe cu ploi și furtuni locale în majoritatea regiunilor țării, ce vor aduce un pic de răcoare în zilele călduroase, mai ales după-amiaza. Vor fi însă și câteva zone în care e posibil să nu cadă niciun strop de ploaie.

După mijlocul săptămânii, se pare că temperaturile vor crește ușor, fiind estimate valori de până la 27 – 29 de grade. În același timp, unele modele de prognoză anticipează ploi și furtuni pe arii mai extinse spre sfârșitul săptămânii, dar deocamdată acesta este doar unul dintre scenariile posibile.

În general, sunt șanse mari ca vremea să își mențină același aspect aproape până la sfârșitul lunii, o posibilă schimbare fiind sugerată de modelările actuale doar pentru ultimele zile din mai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *