Vreme a extremelor în Europa. Franța e afectată de inundații, iar Germania de caniculă

În toată Europa avem o vreme a extremelor. În Franța mai multe regiuni au fost acoperite de ape în urma ploilor torenţiale. În schimb, nordul Germaniei este afectat de un val de… caniculă!

CITEȘTE ȘI: Serbia amână ridicarea restricțiilor de intrare în țară pentru români

În urma ploilor abundente din ultimele zile, râul care străbate localitatea Latresne și-a ieșit din matcă.

Ronan Fleho, primar Latresne: „Malurile râului s-au distrus complet şi un întreg cartier al localităţii a fost inundat. Apoi, nici bine nu au început să se retragă apele, că a urmat un alt val adus de râul La Pimpine care a inundat complet centrul localităţii. ”

Cu numeroase maşini blocate în mijlocul viiturii, localnicii şi-au improvizat propriile mijloace de transport. Alţii îşi contorizează pagubele.

Localnic: „După cum puteți vedea, apa a fost până unde e acel semn. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să alerg şi să o caut pe vecina mea. Ea a ieşit (din casă) pe geam. ”

Cu toate acestea, meteorologii francezi nu vin cu veşti bune. Pentru orele următoare, 28 de departamente din vestul ţării au fost puse sub alertă portocalie de furtuni şi vânt puternic.

În schimb, nordul Germaniei are parte de prima caniculă a verii. Temperaturile au început să crească de la mijlocul săptămânii şi au ajuns chiar şi la 36 de grade Celsius. Ca să mai scape de arşiţă, mulţi nemţi s-au îndreptat spre o plajă cu ieşire la Marea Baltică.

Aflată la aproape două ore cu maşina de oraşul Hamburg, zona a devenit un adevărat punct de atracţie pentru acest sfârşit de săptămână.

Canicula este greu de suportat şi în grădinile zoologice. În aceasta, de exemplu, urşii polari îşi petrec cea mai mare parte a timpului în apă.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns