Votează ”Cea mai frumoasă casă din Banat”! Juriul a ales cele 12 finaliste (foto)

Votează ”Cea mai frumoasă casă din Banat”! Juriul a ales cele 12 finaliste (foto)

Muzeul Național al Banatului a dat startul concursului ”Cea mai frumoasă casă din Banat”. Juriul a ales cele 12 finaliste care aspiră la titlu.

Cele 12 fotografii ale caselor sunt expuse începând de luni, 7 noiembrie, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Banatului, urmând ca, la finalul săptămânii, fotografia care obține cele mai multe aprecieri să devină… ”Cea mai frumoasă casă din Banat”.

„Juriul a fost format din: Corina Cranciova – muzeograf, Dan Leopold Ciobotaru – arheolog, Milan Șepețan – fotograf, Giulia Delcea – artist plastic.

Vă invităm să votați pentru că voi și doar voi decideți care este ”Cea mai frumoasă casă din Banat”. (1 vot = 1 like)

Vă mulțumim nespus pentru participare, mulțumim juriului, a fost incredibil de greu să alegem doar 12 finaliste din cele peste 200 de propuneri.

Succes tuturor!”, transmite Muzeul Național al Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Votează ”Cea mai frumoasă casă din Banat”! Juriul a ales cele 12 finaliste (foto)

  1. Cădirea Gării din Băile Herculane este un monument istoric unic.

    Gara este cea mai frumoasă stație CFR din România, este amplasată pe Magistrala CFR 900 care leagă stațiile București Nord și Timișoara Nord, între Orșova și Mehadia.

    Clădirea este opera arhitectului A. Serres. Frumoasa și eleganta clădire a fost construită timp de 8 ani, între 1878 și 1886, sub forma unui pavilion de vânătoare, după o idee a unui membru din familia imperială, păstrându-și stilul original până astăzi. Clădirea este o reproducere a castelului de vânătoare al împărătesei Maria Terezia a Austriei, din apropierea Vienei. Edificiul în stil baroc nu a fost gară de la început, ci a fost casa de vânătoare a împăratului Franz Joseph al Austriei

    Clădirea este în stil baroc vienez, cu o cupolă maiestuoasă, decagonală și sprijinită în interior pe două coloane. Pe exterior, cupola este acoperită cu țiglă în mai multe culori, alcătuind figuri geometrice unice. La interior, cupola este împodobită cu reprezentări din mitologia romană, dintre care se detașează legendarul erou Hercules.

    Ea oferă o plăcută senzație de armonie cu peisajul din jur: abruptul împădurit al muntelui din apropiere și susurul apei de la confluența râurilor Cerna și Belareca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *