Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -21 de grade. Care sunt zonele vizate

Vortex polar deasupra României. Temperaturile coboară la -21 de grade. Care sunt zonele vizate

Este ger în România! Vor fi temperaturi de până la -18 grade în cea mai mare parte a ţării: vortex polar. Alina Şerban, meteorolog, anunța prognoza meteo pentru perioada următoare, la antena3.ro

Masa de aer rece s-a intensificat peste noapte. Miercuri dimineața am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Ungaria va limita prețurile alimentelor de bază din cauza inflației record. Ce declară Viktor Orban

Peste noapte însă, vremea a devenit  geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius. Este foarte probabil în noaptea care urmează să înregistrăm valori de -21, -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș.

Vreme deosebit de rece şi ger dimineaţa şi noaptea: vortex polar

Temperaturile vor fi negative în toată ţara inclusiv în partea de sud unde probabil că vor coborî doar spre -7, -8 grade şi nu vor caracteriza o vreme geroasă. Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, atât astăzi cât şi mâine cam în toate regiunile.

vortex

Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi peste noapte, apoi se încălzește ușor, deşi joi vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest”, a spus meteorologul Alina Şerban la Antena 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns