Vor putea românii să plece în vacanță în străinătate la vară? Anunțul lui Raed Arafat

raed arafat 4

Vor putea românii să plece în vacanță în străinătate la vară?, iată o întrebare extrem de importantă pe care mulți și-o adresează în această perioadă dificilă pentru întreaga suflare de pe Mapamond și la care Raed Arafat a oferit un răspuns anticipat de bună parte din populație. Pandemia de coronavirus afectează majoritatea statelor lumii. Din Australia în SUA și din Italia în Turcia, toată suflarea planetară este afectată. Afectat grav este și va fi turismul la nivel mondial. În acest sens, românii care visează la vacanțe în vara aceasta primesc vești crunte. Secretarul de Stat Raed Arafat a explicat că situația călătoriilor în afara României pe parcursul acestui an este una delicată.

Șeful DSU spune că nu s-a luat deocamdată o decizie la nivel înalt referitoare la relaxarea măsurilor de trecere a frontierei în scop turistic.

În plus, acesta avertizează că multor oameni le va fi teamă să călătorească imediat ce restricțiile vor fi ridicate. Specialiștii au afirmat în nenumărate ocazii că pandemia poate dura până la doi ani, deși intensitatea ei va scădea.

Este posibil să existe o relaxare a călătoriilor în scop turistic, dar tot limitat va fi dreptul de a ieși din țară. Eu cred că în primul rând oamenii nu vor călători. Va exista o temere în privința acestui virus. Nimic nu este clar deocamdată.

Noi am zis că este posibil să avem o revenire a virusului în toamnă, încă nu știm cum se va comporta, deci oricând poate exista o urcare a numărului de cazuri și atunci trebuie să fim pregătiți să luăm măsurile care se impun, adică noi restricții”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la TVR.

Ce spune Arafat despre o posibilă ”relaxare” a măsurilor

Mai multe state europene iau în calcul o relaxare a măsurilor de izolare în următoarea perioadă. Despre acest lucru, Arafat spune că nu e echivalent cu revenirea la normal a vieții cetățenilor. “Chiar dacă vom relaxa, şi asta a zis-o şi preşedintele Franţei, relaxarea nu înseamnă că ne întoarcem perfect la ce era înainte. Relaxarea este cu măsuri, cu măsuri compensatorii, cu măsuri care poate vor fi deranjante, că trebuie să porţi mască sau ceva peste nas şi gură oriunde te duci, într-un autobuz, într-un loc public.

Vor fi nişte restricţii încă pe anumite activităţi, chiar dacă se relaxează în mare măsurile care au fost luate. Acest lucru trebuie aşteptat. Totul depinde de cum evoluează în următoarele 2-3 săptămâni situaţia.

Dacă evoluează spre bine şi facem cu cap ieşirea din măsurile astea, înseamnă că suntem chiar de felicitat la nivel naţional. Dacă ne grăbim sau dacă luam măsuri grăbite, sub presiune, şi ieşim prea devreme sau ieşim incorect, riscul este să se întoarcă împotriva noastră”, mai spune Arafat la postul public.

 

fanatik.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vor putea românii să plece în vacanță în străinătate la vară? Anunțul lui Raed Arafat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.