Vom avea un super stadion în Timișoara! Dar ce facem cu echipa?

Vom avea un super stadion în Timișoara! Dar ce facem cu echipa?

Prin luna aprilie a anului 2009, în Timiș se vorbea despre două obiective pe care Compania Națională de Investiții urma să le finanțeze în zonă. Un super complex sportiv, cu o sală de sport modernă cu aproximativ 10.000 de locuri și un bazin olimpic se va ridica în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, nota presa la vremea respectivă.

Din păcate, proiectul nu a fost pus în operă nici până astăzi. Între timp, prin 2012, autoritățile locale au lansat și ideea construirii unui stadion nou, cu 30.000 de locuri, care să înlocuiască arena ridicată în anul 1963.

Abia în urmă cu un an-doi, viitorul stadion a început să prindă contur. Pentru această construcție, ridicată de Compania Națională de Investiții, a fost făcut un studiu de prefezabiliate, cu patru variante, fiind alese două care vor fi transformate în studiu de fezabilitate. La începutul acestui an a fost trasat un calendar al lucrărilor.

Conform președintelui CJT, Alin Nica, în această lună se poate propune în guvern aprobarea alocării banilor pentru construirea stadionului. Astfel, în vară sau toamnă se poate începe procedura de achiziție pentru proiectare și execuție. După apobarea hotărârii de guvern privind finanțarea, vor începe procedurile pentru demolarea vechiului stadion. Dacă hotărârea de Guvern se aprobă în iunie, atunci din iulie poate începe achiziția pentru contractarea demolării.

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta (astăzi, la ședința în plen a Consiliului Județean Timiș – n.r.) supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane de euro cu TVA, în sarcina consiliului județean intrând o cofinanțare de 11 milioane de euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit  în patru ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dacă lucrurile merg bine, pe noul stadion vor putea avea loc competiții sportive de nivel european și alte evenimente înepând din anul 2025.

Până atunci, sperăm ca Timişoara să aibă şi o echipă de top şi să nu ne mai chinuim în mocirla ligilor 2 şi 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *