Vom avea un muzeu al Revoluției la Timișoara

Vom avea un muzeu al Revoluției la Timișoara

Clădirea istorică a fostei Comenduiri a Garnizoanei Timișoara din Piața Libertății nr. 5 va găzdui viitorul muzeu al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 de la Timișoara.

În acest loc, sâmbătă, 18 decembrie, a fost marcat momentul demarării procedurilor pentru înființarea acestei instituții muzeale, mai exact, a fost prezentat proiectul care va fi depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Inițiatorul său, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, a enumerat motivele care impun realizarea unui asemenea obiectiv:

”Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 va reprezenta un simbol fundamental al eternizării jertfei poporului român pentru a se descătușa de trecutul comunist.

Muzeul va putea să răspundă, prin modalitatea sa de expunere, schimbărilor majore care au intervenit la nivelul consumul cultural în ultimele decenii, acesta venind în întâmpinarea unui public utilizator de medii digitale, pentru a facilita misiunea de cunoaștere și de a aduce în conștiința publicului tânăr rolul major al acestui eveniment în viața fiecăruia și a României în ansamblul ei.

Dinamica muzeului și a abordărilor va fi asigurată de expoziții temporare, dedicate unor subiecte diverse, legate de revoluție, de lupta anticomunistă și de regimul comunist”.

CITEȘTE ȘI: Știm cine va fi prefect în Timiș

Alături de reprezentanți ai revoluționarilor, la eveniment au participat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și deputatul PNL Marilen Pirtea, ambii susținători ai proiectului, mai ales în contextul în care Timișoara va fi Capitală Cultură Europeană în 2023.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns