‘’Vocile oraşului – Viitorul copiilor’’

vocile orasului

‘’Vocile oraşului – Viitorul copiilor’’

Teatrul Național din Timișoara organizează duminică, 5 iunie, la ora 11, în Sala 2, la un dialog public privind capacitatea societății de a răspunde necesităților copiilor cu nevoi speciale și de a-și asuma responsabilități civice și sociale pentru viitorul lor.

Acest eveniment închide Atelierul ‘’Viitorul copiilor’’ / ‘’Future of the children’’, proiect cuprins în traseul ‘’Vocile orașului’’, parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a
Culturii.

‘’Teatrul Național a lansat proiectul în urmă cu trei ani, pentru a atrage atenția asupra incluziunii unor grupuri vulnerabile ale societății. În ediția 2022 – 2023 a proiectului, TNT abordează tema , în cadrul căreia propune o atitudine pozitivă a societății față de copiii cu handicap grav.

Astfel, în perioada 30 mai – 5 iunie 2022, un grup de tineri selectați de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități , partener în această etapă a proiectului, și un grup de actori ai Teatrului Național vor căuta împreună căi de comunicare în cadrul unui atelier de artă teatrală, sub coordonarea cunoscutului coregraf Florin Fieroiu și în prezența autoarei Mihaela Michailov și a regizorului austriac Simon Dworaczek, reprezentant al Schauspielhaus din Salzburg, instituţie parteneră.

Menționăm că o a doua etapă a proiectului vizează montarea, în anul 2023, a unui spectacol, cu actori profesioniști, plecând de la piesa de teatru scrisă în urma experiențelor colectate de dramaturgul Mihaela Michailov, o coproducție între Teatrul Național Timișoara și Schauspielhaus Salzburg.

După atelier vor avea loc discuţii în care vor fi implicaţi reprezentanți ai autorităților, dar şi ai instituțiilor de învățământ și de ocrotire a persoanelor cu nevoi speciale etc.

Dialogul va fi moderat de Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara, și de Eszteró Emese, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Camion de gunoi căzut într-o râpă. O persoană a decedat

Acest eveniment reprezintă o bună ocazie de a fi solidari cu un segment greu încercat al comunității și de a încerca să găsim împreună formule de a conștientiza nevoile unora dintre concetățenii noștri și de a deschide canale de comunicare directă între cei care pot aduce puțină speranță și ajutor lor și familiilor lor.

Proiectul este cuprins în Programul cultural prioritar Timișoara 2023 | Boarding Station al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara’’, anunţă echipa TNT


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns