Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

Reamenajarea vechii piețe din Calea Lipovei (amplasată în perimetrul cuprins între Intrarea Sunetului și Strada Silistra), a plecat de la conceptul de ”redefinire totală” a conceptului de piață, așa cum au enunțat diriguitorii Timișoarei în urmă cu doi ani.

Reinventarea semnificației unei piețe urbane a fost concretizată factual în câteva zone ale orașului, printre care și Calea Lipovei.

În vechea piață din Calea Lipovei, mesele din beton de odinioară, prevăzute cu copertine, au fost fost înlocuite cu altele din tablă, în formă de cub, fără acoperiș. Forfota anilor trecuți, când piața era animată de cumpărători și comercianți (unii dintre ei producători locali), a dispărut.

Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

Din marea de oferte expuse pe tarabe, au mai rămas un stand de flori, coroane mortuare și câteva fructe și legume. Vechea piață a fost transformată într-o mare pustietate asfaltată, presărată cu niște cutiuțe din tablă cu pretenții de mese avangardiste, al cărei singur rol real este de parcare pe timp de noapte și ziua, când este cu putință.

Miercuri dimineață, 20 noiembrie, în vechea piață din Calea Lipovei erau doar… doi comercianți.

Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

Unul dintre ei ne-a relatat că motivul absenței vânzătorilor îl constituie lipsa unui acoperiș care să-i ferească de ploaie și de soare, așa cum exista înainte de reinventarea pieței printr-o viziune progresistă. Chiar dacă prețul de închiriere a unei mese este accesibil – 56 de lei pe lună, comercianții și-au luat marfa și au plecat în alte părți.

Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

Reprezentanții primăriei au refuzat să ne comunice câți bani au cheltuit din bugetul local pentru viziunea modernă prin care au transformat o piață animată, altădată, de comercianți și cumpărători, într-una lipsită de utilitate și searbădă la vedere. Acum, locuitorii zonei sunt nevoiţi să se aprovizioneze din supermarketuri…

CITEŞTE ŞI: Primul camion confiscat pentru abandon de deșeuri în Timișoara. Poliţiştii locali l-au găsit împotmolit. Amendă de 45.000 de lei


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

16 thoughts on “Viziunea avangardistă a Primăriei Timișoara a lăsat piața din Calea Lipovei fără comercianți

    1. Atunci mergeți dumnevoastră acolo și vindeți-vă produsele, când plouă cu găleata, ninge , este ger de îngheață pietrele, bate vântul de te transformă în frunză galbenă…

  1. …….”Acum, locuitorii zonei sunt nevoiţi să se aprovizioneze de supermarketuri…”

    Daca nu a-ti inteles pina acum,asta e si scopul-aservirea totala a poporului roman in fata marilor firme/lanturi de magazine….nu mai producem nimic, cumparam CE si DE UNDE vor altii….pe care ii doare undeva de poporul roman !

    Cu toate cele ce sunt si vor veni-otrava in mancare,cancere,suplimente nutritive ….ca multe din cele din magazine nu au decit forma si culoare !

    Bafta !

  2. Vai și amar în piețele renovate, și-au bătut joc de comercianți și de banul public. Cei care vindeau de 20 de ani in piața sau lăsat și au plecat unde au un acoperiș deasupra capului. Acesta este rezultatul votului „timișorenilor”și viziunea „germana” a primăriei.

  3. Ăia din piață nu erau producători, erau revanzatori. Nu primăria i-a gonit ci prețurile mari pe care le aveau. E un Carrefour vis-a-vis, Piața Nouă, locuri unde sunt prețuri mai ok.
    Acu 30+ de ani era piață adevărată, când veneau cei care stăteau la case și aveau grădini. S-au dus…

      1. Aveți dreptate în mare parte,mai sunt și producători,mai mici,chiar și din alte localitati din județ, dar bătaia de joc cu marea transformare a pieței este greu de tolerat. Politia vine de câte ori apar mai mulți vânzători locali și îi trimite acasă. Dacă ar fi închirierea unei mese 56 lei pe luna,ar fi mai mulți vânzători.Este 28 lei pe zi ( 14 legături de pătrunjel etc)
        De acoperiș ce sa mai comentam, de lipsa unei toalete. De cismeaua care nu mai exista. Rușine pt.o astfel de modernizare.

  4. Eu as scoate piețele total și as obliga cumva supermaket-urile ca 50% sa fie aprovizionate de la micii producători locali. M-am saturat sa vad pana și morcov de Turcia.

  5. Hai sa fim seriosi, in piata nu mai exista mici producatori, doar bisnitari care iau marfa de la en-gros sau putini si de la producatori si o vand la niste preturi care alunga cumparatorii.

  6. Același dezastru marca „friț & lațkău” și în Piața Doina, Șagului. Cei locali nu pot veni în piață întrucât prețul închirierii unei mese din tablă/pe zi îi gonește ! Plus … vântul și ploile îi țin la distanță. Rușine bă fritzy cu studiile tale de fezabilitate și altele făcute cu o firmă din … Negrești Oaș !

  7. Asta si e scopul…usor usor,au disparut magazilele mici romanesti,pe urma fabricile de textile si incaltaminte romanesti…am ajuns sa cumparam doar de la straini…fritz e jidan si e parte din planul agenda 2030 si orasul de 15 min…dar na…betmen,betmen…conspiratii…noi oamenii de jos ne-am vandut tara si am footut economia,am cumparat ww si mertzane,dacia nu a fost buna,adidas ca gubanu era rău si tot asa…dar mai usor e sa zicem ca ne-au vandut altii,complici la falimentul tarii a fost si romanu mic nu doar jegurile ce conduc de 35 de ani…succes de la anu din aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *