Vitezomanii sunt filmaţi degeaba pe autostrăzi. Poliţiştii nu îi pot amenda!

autostrada arad nadlac

Unul din patru şoferi depăşeşte viteza legală pe autostrăzi în România. O arată camerele de monitorizare instalate de Compania de Drumuri pe patru şosele de mare viteză din ţară.

CITEȘTE ȘI: Fetiță de 10 ani, lovită de o mașină, după ce a traversat drumul prin loc nepermis

Deşi conducătorii auto nu ţin cont de reguli, poliţiştii nu îi pot amenda. Camerele instalate nu sunt omologate aşa că imaginile nu pot fi probe, conform observator.tv

Peste 400 de şoferi sunt surprinşi zilnic în timp ce încalcă limita de viteză şi legea. Camera de supraveghere a Companiei de Drumuri înregistrează automat viteza de deplasare a maşinii cu ajutoprul unor senzori instalaţi în asfalt.
Patru centre de monitorizare supraveghează traficul. Camere care îi prind pe vitezomani au fost montate până acum pe A2, autostdada Sibiu-Oradea, Bucureşti Piteşti şi Nădlac -Arad.

Într-o singură lună, numai pe tronsonul Sibiu-Orăştie peste 12.500 de şoferi au depăşit viteza legală. Problema apare însă atunci când vorbim despre sancţionarea lor. Deşi camerele celor de la drumuri înregistrează abaterile, şoferii nu pot fi amendaţi.

Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant al IGPR: Aplicarea sanctunilor comtraventionale pentru abateri la regimul rutier se face direct de poltiist sau prin consultarea mijloacelor certificate sau omologate metrologic.
Astfel, mii de şoferi scapă nepedepsiţi. În urmă cu nici două săptămâni, în Suceava, şoferul unui tir a fost filmat de camera de bord a unei maşini în timp ce depăşeşere pe linie continuă şi ocoleşte pe contrasens un refugiu aflat pe mijlocul şoselei.

În acest caz, şoferul şi-a recunoscut vina şi doar astfel a putut fi amendat. În plus, a rămas fără permis pentru 30 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Vitezomanii sunt filmaţi degeaba pe autostrăzi. Poliţiştii nu îi pot amenda!

  1. Eu nu înțeleg cum este cu aceste camere omologate. este o simplă cameră video da o în masa de cameră cine să omologhez. Ce atâta omologare.

  2. Deci orice încălcare a legii filmată cu o cameră obișnuită nu poate fi o probă. Deci poți să declari, sa instigi, să faci lucruri oribile, să pui la cale atentate la siguranța statutului, etc – și nu ești sancționat nu este camera omologată. Adică nu ai plătit o taxă și nu ai dus dosar cu șină și cu timbru fiscal.

Lasă un răspuns