Violența în familie, sute de cazuri în judeţul Timiş

violenta 1

Cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, Federația Caritas Timișoara organizează, împreună cu partenerii săi locali, acțiunea ”Stop violenței domestice!”.

Mâine, între orele 14-16, studenții Facultății de Asistență Socială vor fi prezenți în Piața Libertății.

CITEŞTE ŞI: Este oficial: Cel mai aşteptat program Rabla a intrat în vigoare. Cum puteţi lua vouchere pentru a vă schimba frigiderul, maşina de spălat sau electrocasnicele vechi

Machiați într-o manieră artistică, ei vor evoca diferite forme de abuz fizic și își vor exprima dezacordul față de acest fenomen.

Cu această ocazie vor fi distribuite pliante informative referitoare la fenomenul violenței împotriva femeii și la serviciile la care pot apela victimele acestuia.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, anul trecut au fost înregistrate 302 infracțiuni de lovire și alte violențe între membrii familiei, dintre care 274 comise de bărbați.

Numărul total al agresorilor înregistrați este de 563, 32 dintre aceștia pentru infracțiuni comise contra vieții, 403 contra integrității corporale sau sănătății, 42 contra libertății persoanei, 46 contra libertății sau integrității sexuale, 24 pentru infracțiuni de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile și 16 pentru infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private.

CITEŞTE ŞI: Avertisment BNR: Salariile bugetarilor au ajuns mai mari decât cele de la privat

Evenimentul este unul de conștientizare publică a fenomenului și este organizat în colaborare cu Departamentul de asistență socială din Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Artă și Design Timișoara și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș.

premii renasterea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *