Vine urgia! Meteorologii spun că urmează cea mai grea iarnă din ultimele trei decenii

ninsoare 9

Administrația Națională de Meteorologie anunţă că, de sâmbătă, vremea începe să se răcească accentuat, având în vedere că România va fi lovită de un „vortex polar”. De asemenea, meteorologii din Europa spun că va fi cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani.

Potrivit meteorologilor din Europa, vom avea cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani, iar România va fi afectată, urmând să avem parte de ninsori abundente, ger și viscol, scrie România TV.

Meteorologii anunță că, de sâmbătă, România va fi traversată de vortexul polar, un val de aer rece.

Temperaturile se vor încadra însă în media normală a perioadei, în jumătatea de nord a țării, unde se vor înregistra înnorări și ploi. În restul țării, maximele termice vor rămână puțin peste mediile multianuale, cerul va avea înnorări temporare, iar pe arii mici va ploua. În zonele montane, se vor înregistra precipitații mixte, pe creste predominând ninsorile.

De duminică, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată spre jumătatea intervalului, îndeosebi pentru vestul, nordul şi centrul ţării. În Bucureşti vor fi condiții de ploi slabe.

CITEŞTE ŞI: Aproape 100 de oameni din Timiş, internaţi de urgenţă în spital

Din cauza vortexului polar, vom avea o iarnă aspră. Vremea rea se va instala de la sfârșitul lunii noiembrie, iar din decembrie, precipitațiile vor pune stăpânire pe întreaga țară, fiind așteptate lapoviță și ninsori. Temperaturile nocturne vor scădea sub pragul de îngheț.

Meteorologul Elena Mateescu spune că iernile în Romania pot avea episoade de vreme severă de viscol şi zăpadă, care să aducă şi ger cu valori sub -20 de grade, chiar și în zonele mai joase de relief, potrivit stiripesurse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Vine urgia! Meteorologii spun că urmează cea mai grea iarnă din ultimele trei decenii

  1. Credeti ce spune România tv , atrage pensionarii sa le faca capul mare toata ziua despre pensii , pensii în sus și pensii în jos , toata ziua trancanesc despre pensii , si cînd spun pensionari, ma refer la aceia care au trudit 40 de ani și au pensii în jur de 1000 de lei , si sînt cîteva milioane , aceștia sînt publicul țintă al acestui post tv , dar nu vorbesc de pensiile de sute de milioane de lei vechi sau de pensionarii de 40 de ani care după pensionare lucrează tot la stat , de aceștia nu vorbesc , e un subiect tabu , si ii mai atrag pe bieții pensionari cu stiri alarmiste de genul ,, vine urgia ,, si bietii oameni , care stau majoritatea la,bloc , se ingrozesc cind se gindesc la facturile la apa calda si caldura , care vor veni , umflate cu pompa , cu plata pierderilor tot de către aceasta categorie , companiile care își fac reclama la acest ,, post ,, arunca banii degeaba , 90 la sută din privitori sînt pensionari .

  2. Mai lasati breking niusurile de acest gen!!!! Da, va veni in sfarsit IARNA! Atat se va intampla! Chiar si pe plaiurile mioritice acest fenomen se intampla de cateva milioane de ani. Onoratii jurnalisti CHIAR NU GANDESC DELOC??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *