Vile de un milion de euro, scoase la vânzare în Timişoara

Piaţa rezidenţială din Timișoara este una dintre cele mai valoroase din ţară, iar o fotografie a momentului scoate în evidenţă câteva proprietăţi imobiliare de lux, al căror preţ de strigare se apropie de un milion de euro.

Astfel, la 990.000 de euro este preţuit de către proprietar un imobil de locuit ridicat în anul 2002 în zona Olimpia-Stadion din municipiul de pe Bega. Proprietatea este compusă din două corpuri de clădire, având împreună o suprafață utilă de 688 de metri pătrați, alături de un teren aferent de 637 de metri pătrați. Cele două corpuri de clădire comunică între ele la nivelul garajelor și al parterului.

În zona centrală a Timișoarei, o vilă cu 14 camere, cu arhitectură specifică perioadei interbelice, are afişat prețul de 950.900 de euro. Amplasată pe un teren de 914 metri pătrați, proprietatea are 560 de metri pătrați utili, dar necesită o renovare completă.

Şi în zona Gării de Nord din Timişoara este scoasă la vânzare o proprietate rezidenţială de lux, datând din anul 1850, care se pretează destinaţiei de hotel. Clădirea, structurată pe parter și etaj şi dispunând de aproximativ 40 de camere, cu un total de 1.200 de metri pătrați utili, plus un teren de aproximativ aceeaşi întindere, este în aşteptarea unei persoane dispuse să ofere 900.000 de euro. Precum în cazul precedent, şi acest imobil necesită renovarea.

Desigur, o comparaţie între reşedinţele de lux timişorene care îşi aşteaptă un nou proprietar şi cele din Bucureşti este, din start, disproporţionată. Spre exemplu, în zona Primăverii din Capitală, o vilă cu subsol, parter, două etaje şi mansardă, construită anul trecut, cu o suprafață utilă de 1.100 de metri pătrați şi un teren adiacent de 740 mp, are afişat preţul de nu mai puţin de… 8,3 milioane de euro! În zona Aviatorilor din Bucureşti, o vilă aflată pe lista monumentelor istorice, cu 604 metri pătrați utili şi cu un teren de 837 de metri pătrați, poate fi achiziționată cu şapte milioane de euro.

Şi în celelalte mari oraşe regăsim locuinţe de lux al căror preţ este pe măsură. Astfel, la Cluj-Napoca, în zona Andrei Mureșanu, o vilă cu două niveluri, totalizând 540 de metri pătrați utili, finalizată în anul 2014 pe un teren cu suprafaţa totală de 1.000 de metri pătraţi, este disponibilă spre vânzare cu 1,15 milioane de euro.

La Constanța, cea mai scumpă reşedinţă care este actualmente de vânzare are parter şi două etaje, fiind amplasată în zona Faleză Nord. Construită în anul 2004, casa, având vedere directă la mare, se află amplasată pe un teren de 1.200 de metri pătrați şi costă 1,8 milioane de euro.

În centrul vechi al Brașovului, o clădire finalizată anul trecut, compusă din parter, două etaje și mansardă, este scoasă la vânzare pentru 980.000 de euro. Construcția este amplasată pe un teren de 2.150 de metri pătrați și dispune de o suprafață utilă de 640 mp, putând fi compartimentată în șase apartamente individuale, plus două spații comerciale amplasate la parter.

În Iaşi, în zona Copou, o vilă de 584 de metri pătrați utili, cu teren de 1.100 mp, are un preț de 600.000 de euro. Structurată pe demisol, parter, etaj și pod, construcția a fost finalizată în urmă cu 20 de ani, iar de atunci încoace a fost renovată de două ori. Printre dotările proprietății se numără șemineul de marmură din living, un jacuzzi, o sală de fitness complet utilată, sistem de alarmă, sistem de acces cu video-interfon şi o grădină complet amenajată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Vile de un milion de euro, scoase la vânzare în Timişoara

  1. daca esti Alba ca Zapada cu 7 pitici, cu Baba Cloanta, vanatoru si toate cele ai ce face cu asa cotet, daca nu RECOMANDAM o CASUTA DE BUN SIMT, pentru noi, cei patru membrii ai familiei …

Lasă un răspuns