Vijelii și grindină. Avertizări cod galben și portocaliu inclusiv în vestul țării

furtuna 35

Meteorologii anunță că de miercuri la prânz intră în vigoare un cod portocaliu de vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, care va afecta mare parte din țară.

CITEȘTE ȘI: Grav accident rutier în vestul țării. Trei mașini s-au ciocnit, sunt mai multe victime

De la ora 13 va intra în vigoare un cod portocaliu de furtuni puternice care vizează Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor MeridionaliVor fi ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși chiar și 7l/mp.

cod harta

În restul țării este cod galben de furtuni până joi la ora 06:00. Vor fi averse, tunete, fulgere și grindină, iar vântul va atinge viteze de 60…70 km/h. Cantitățile de apă vor depăși chiar și 5l/mp.  Astăzi, temperaturile nu vor mai trece de 26 de grade Celsius în regiunile sudice.

În zilele următoare, vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. La mijlocul săptămânii vor fi ploi moderate cantitativ, tunete, fulgere și vânt intens în special în jumătatea de sud a țării și la munte.

Vineri, va ploua slab, local în regiunile sudice, estice, în zonele montane și izolat în rest.  La altitudini mari vor fi ninsori, lapoviță și rafale de peste 80 km/h. În sud-vest, centru și nord-est, vântul va sufla cu 55 km/h.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *