Vijelie în vestul țării. Imagini din timpul furtunii

arad furtuna

Județele Timiș, Arad și Hunedoara au fost, mai întâi, sub cod portocaliu de furtună. La fel ca multe alte județe din țară, excepție făcând sudul teritoriului.

Rând pe rând, mai multe județe aflate sub averitzarea inițială au primit atenționare de cod roșu. Printre acestea Timișul și Aradul.

Imaginile dezastrului lăsat în urmă de vijelie au fost postate pe rețelele de socializare.

În Arad mai multe străzi au fost inundate.

arad 2 2

În Timiș, la Sânnicolau Mare a căzut grindina, a plouat torențial și a bătut vântul cu putere, dar oamenii au fost fericiți că vijelia a trecut peste oraș fără pagube majore.

furtuna sannicolau 2

În Timișoara o bucată mare de tencuială s-a desprins de pe un bloc din zona fostei fabrici de zahăr.  Și tot în Timișoara a fost inundată intersecția din sensul giratoriu Selgros – Calea Aradului, dar circulația nu a fost închisă.

timisoara fabrica de zahar

 

Conform ISU Banat „În data de 27.06.2018, în urma fenomenelor meteorologice extreme petrecute în intervalul 13.00-22:00 (1 avertizare de fenomene meteorologice periculoase cod Portocaliu și respectiv 2 avertizări cod Roșu – vânt puternic cu rafale, posibil grindină de mari dimensiuni, averse torențiale cu descărcări electrice), la nivelul I.S.U. Timiș s-a intervenit pentru înlăturarea efectelor negative produse la nivelul zonei de competență, după cum urmează:
Au fost afectate 9 localități (Timișoara, Recaș, Cărpiniș, Lugoj, Săcălaz, Periam, Biled, Birda, Iohanisfeld) și se intervine pentru :
– 1 inundație stradă – municipiul Timișoara,
– 3 incendii rețea electrică – 2 în municipiul Timișoara și unul în localitatea Iohanisfeld;
– 7 misiuni degajare copaci căzuți (Timișoara, Cărpiniș, Periam, Biled, Birda, Recaș)
– 1 intervenție degajare stâlp – localitatea Săcălaz.”

Dacă ați surprins imagini din timpul furtunii, așteptam mesajele dumneavoastră pe pagina de Facebook Renaşterea bănăţeană sau pe adresa de mail [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.