Video: Uraganul Laura a făcut prăpăd în Louisiana şi Texas. Cel puțin șase morți și sute de mii de case afectate

uragan 3

Cel puțin șase oameni au murit, între care un copil de 14 ani, și peste 800.000 de rămas fără electricitate, după ce Uraganul Laura a lovit cu putere statele americane Louisiana şi Texas, informează CNN.

CITEȘTE ȘI: Urmează zile fierbinți, cu temperaturi de 37 de grade, în aproape toată țara. Timișul este pe harta codului galben de caniculă

Furtuna deosebit de puternică ce s-a îndreptat spre Golful Mexic a adus rafale de vânt de 100 km/h, care au afectat sute de mii de case. Departamentului de Sănătate al statului Louisiana a anunţat că două dintre victime s-au aflat în oraşele din Calcasieu, în timp ce au existat şi victime în oraşele Acadia, Allen, Jackson şi Vernon. Persoanele care au decedat au vârste cuprinse între 14 şi 68 de ani, transmite sursa citată.

Cel puţin 806.828 de americani au rămas fără energie electrică în Louisiana şi Texas. De altfel, în Louisiana au fost înregistrate cele mai mari pene de curent, peste 615.000 de locuinţe fiind afectate.

Meteorologii vin însă cu veşti bune. Uraganul Laura a slăbit din intensitate în ultimele ore şi a ajuns la nivelul unei furtuni tropicale, cu vânturi de 100 km/h, potrivit celei mai recente actualizări a Centrului Naţional de Uragane.

Furtuna, care a devenit un uragan marţi dimineaţă, a trecut printr-o perioadă de intensificare rapidă şi a ajuns până la categoria 4 înainte de a începe să scadă. Uraganul Laura este localizat în prezent peste nordul Louisianei şi va intra în statul american Arkansas, dar va continua să slăbească în intensitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *