Video! Un deputat din vestul țării a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru că l-a bătut pe partenerul fostei sale iubite

lasca

Un deputat din vestul țării a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității sub acuzația de loviri și alte violențe. Ioan Mihai lasca a fost acuzat că, în vara lui 2019, a blocat în trafic un șofer pe care l-a bătut. Prin sentința definitivă dată astăzi, Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Ioan Mihai Lasca și a menținut dispozițiile hotărârii date, în noiembrie 2020, de Judecătoria Oradea. Lasca a intrat în Parlament pe listele AUR, iar din martie 2021 este deputat neafiliat. Victima este partenerul fosei sale iubite, pe care parlamentarul s-a agresat în vara anului 2019, după ce l-a blocat în trafic, informează News.ro.

Ioan Mihai Lasca este acuzat că, pe 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan. Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față. A deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe cel aflat la volan în față și în zona costală.

În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple (TCF, fractură perete lateral sinus maxilar stâng, hemosinus asociat, chist subarahnoidian, nevralgie trigeminală) și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale. Incidentul a fost înregistrat de un alt conducător auto, iar imaginile au fost folosite ca probă în procesul de loviri și alte violențe deschis de victimă împotriva lui Lasca, pe atunci administrator al unei firme de pază.

În cursul urmăririi penale, Mihai Lasca a precizat că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini ”l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul (…) cu scopul de a-l ajunge și de a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”. Când a ajuns și a blocat mașina urmărită, Lasca a declarat că bărbatul aflat la volan ”și-ar fi rupt ștergătorul din partea stângă și ar fi încercat să-l lovească cu acesta”, arată bihorjust.ro.

Magistrații au considerat susținerile lui Mihai Lasca drept ”simple alegații puerile, de conjunctură, nesusținute de vreun mijloc administrat în cauză, ci infirmate de probele utile reținute de instanță”, arată sursa citată. Drept urmare, pe 11 noiembrie 2020, Judecătoria Oradea l-a condamnat pe Ioan Mihai Lasca la 2 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă menținută azi de Curtea de Apel Oradea, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns