Video: Proteste violente în Italia, împotriva certificatului verde. Poliția intervine cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă

proteste italia

Italienii care sunt nemulțumiți de certificatul verde au ieșit în număr mare pe străzi pentru a protesta împotriva impunerii acestuia. Mii de oameni au mărșăluit pe străzile din Roma, unde au existat și mai multe ciocniri cu forțele de ordine.

CITEȘTE ȘI: Criza locurilor în ATI pentru cei bolnavi de coronavirus. Trei paturi libere la nivel național

Peste 10.000 de oameni au ieșit să protesteze la Roma, nemulțumiți de noile restricții impuse celor nevaccinați. Cea mai mare nemulțumiri a italienilor este că trebuie să prezinte certificatul verde care atestă că s-au vaccinat, la locul de muncă, o măsură care se va aplica începând cu 15 octombrie și pe care italienii ieșiți în stradă o consideră discriminatorie, scrie DW.

Violențe pe străzile din Roma

Protestele au devenit din ce în ce mai violente în timpul zilei, poliția aruncând bastoane asupra manifestanților sau folosind tunuri de apă și spray-uri de piper pentru a împinge mulțimea înapoi, în contextul în care mai multe grupuri începeau să spargă barierele puse de polițiști. Totodată, forțele de ordine au intervenit în mulțime pentru a o dispersa, folosindu-se și de tunuri cu apă, dar și de gaze lacrimogene.

Un grup de protestatari a încercat să-și croiască drum peste liniile poliției pentru a ajunge la biroul primului ministru Mario Draghi. Un grup separat a asaltat sediul Confederației Generale a Muncii din Italia (CGIL), unul dintre cele mai vechi și mai mari sindicate din Italia.

Aproximativ patru persoane au fost arestate în primele ore ale zilei, potrivit agenției de știri italiene ANSA. De asemenea, protestatarii au fost văzuți aruncând scaune și scandând lozinci precum „libertate, libertate”. Ei cred că măsurile îi obligă pe oameni să se vaccineze. Cauza lor a fost susținută de grupuri de extremă dreaptă, neofasciste, pe care politicienii locali i-au acuzat că au orchestrat violența de sâmbătă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *