Video! E prăpăd într-o comună periurbană. Câinii vagabonzi terorizează populaţia, iar autoritățile locale nu pot rezolva problema, pentru că au ”botniță”

Marea transformare a câinilor vagabonzi. Campanie pentru promovarea adopției patrupedelor

E prăpăd într-o comună periurbană. Câinii vagabonzi au ajuns să terorizeze populația din Moșnița Nouă, care nu mai știe ce să facă pentru a opri fenomenul. Sunt tot mai mulți și mai agresivi, iar urmările, din păcate, tot mai neplăcute. Animalele au mușcat deja un copil, alți micuți nu mai ies afară de frică, au distrus mașini și creează o panică generală, accentuată de lipsa de reacție a autorităților locale.

Silviu T., un locuitor al comunei, spune că a făcut nenumărate demersuri la primărie (probate prin conversațiile existente), însă nu s-au luat nici un fel de măsuri. În disperare de cauză, oamenii sunt dispuși să suporte personal cheltuielile solicitate de o firmă de profil care să ridice câinii vagabonzi, dar au nevoie de o adresă în acest sens de la primărie, neprimită încă.

Demersuri repetate

Iată cum se prezintă situația semnalată de Silviu T.: ”Știm că problema poate părea minoră, dar în acelasi timp, ea reflectă  modul în care contribuabilul este tratat de administrația publică, probabil în multe cazuri în țara noastră. Am făcut repetate demersuri începând cu primăvara acestui an.

CITEŞTE ŞI: Invenție inedită a cercetătorilor japonezi: Masca ce strălucește când detectează COVID-19. Când ar putea fi lansată pe piață

Alți vecini au sunat sau au trimis mail către primărie, viceprimar etc, semnalând problema. La începutul toamnei, am discutat cu un reprezentant al Poliției Locale, care m-a asigurat că este în derulare achiziția unei puști cu tranchilizante, pentru a se reuși prinderea patrupedelor. E clar că este si o problema de educație și de bun simt a unor vecini care hrănesc câinii vagabonzi, neluând în calcul ce pericole pot apărea, dar în acelasi timp este și o indolență si lipsă de reacție a autorităților locale, plătite din banii contribuabililor.

CITEŞTE ŞI: Video! Măsurile de relaxare în România, adoptate de guvern. Modificările din hotărârea privind prelungirea stării de alertă

Se poate merge cu mașina dinspre Casa Domniței, pe Strada Doamnei spre capătul străzii în Moșnița Nouă și în 95 la sută din cazuri veți avea patru câini mari și sănătoși fugărind mașina. Nu înteleg sincer de unde vine lipsa de reacție. Haideți să ne mobilizăm, ca să nu ajungem la vreo nenorocire, după care să înceapă să cadă capete prin diverse instituții, deoarece problema a tot fost semnalată și nu s-a întâmplat nimic, așa cum, din păcate, deseori se întâmplă în România”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Video! E prăpăd într-o comună periurbană. Câinii vagabonzi terorizează populaţia, iar autoritățile locale nu pot rezolva problema, pentru că au ”botniță”

Lasă un răspuns