VIDEO! Debut cu dreptul în play-out: FC Botoşani – ACS Poli Timişoara 1-2 (1-1)

Prima partidă disputată de alb-violeţi în play-out le-a adus trei puncte preţioase în clasamentul Ligii I. ACS Poli Timişoara s-a impus cu scorul de 2-1, vineri seară, pe terenul echipei FC Botoşani, revenind după un început slab, în care a scos de două ori mingea din plasă.

Prima dată, băieţii lui Popa au avut noroc, reuşita lui Kuku fiind anulată pe motiv de ofsaid (min. 4). A fost un avertisment de care bănăţenii nu au ţinut cont. Au fost taxaţi de Miron, cu o lovitură de cap de la zece metri, nemarcat, după o lovitură de la colţ (min. 17).

Ocaziile s-au mutat apoi la poarta moldovenilor. „Capul” lui Soljici din centrarea lui Fucek a fost scos cu dificultate de Albuţ (min. 21), apoi Croitoru a prins un şut sănătos de la 25 de metri, mingea a lovit pământul chiar în faţa portarului şi l-a păcălit pe acesta (min. 23). Căpitanul polist nu s-a bucurat pentru gol, în semn de respect faţă de suporterii botoşăneni, el fiind un fost jucător al trupei din nord-estul ţării.

În prima jumătate a reprizei secunde, Bărbuţ (min. 55), Popovici (min. 60) şi Croitoru (min. 60) au fost aproape de 2-1, însă Albuţ, în două rânduri, şi imprecizia la finalizare au făcut ca tabela să nu sufere modificări.

Gazdele au dat-o în bară (min. 65), apoi Bărbuţ a scos un penalty bătut excelent de Şeroni, sus, în dreapta portarului, plecat în direcţia opusă (min. 67).

Pe final, ACS Poli s-a apărat cu cinci fundaşi şi a făcut-o bine, reuşind să-şi păstreze avantajul de un gol şi să se întoarcă acasă cu trei puncte. Bordeanu (min. 85), Vaşvari (min. 89) şi Moruţan (min. 89) au semnat cele mai mari ocazii din finalul partidei.

În urma succesului obţinut la Botoşani, echipa bănăţeană a egalat-o la puncte pe Pandurii Târgu Jiu, formaţie aflată pe locul de baraj înaintea startului fazei play-out a Ligii I.

FC Botoşani: Albuţ – Unguruşan, Tincu, Miron, Muşat – Vaşvari, Cârstocea (Moruţan ’60) – Herghelegiu (Golofca ’69), M. Bordeianu, L. Buş (Elek ’84) – Kuku. Rezerve neutilizate: Cobrea, Popovici, Dos Santos, Patache. Antrenor: Alin Bordeanu.

ACS Poli Timişoara: Straton – Străuţ, Scutaru, Cânu, Şeroni (Neagu ’74) – Poparadu, Soljici – Bărbuţ, Croitoru (Bocşan ’79), Fucek – Popovici (Bârnoi ’90). Rezerve neutilizate: Curileac, Novak, Vasi, Drăghici. Antrenor: Ionuţ Popa.

Cartonaşe galbene: Unguruşan ’27, Bordeianu ’42, Muşat ’66 / Cânu ’34, Şeroni ’53, Soljici ’61.

Arbitri: Sebastian Colţescu (la centru), Daniel Mitruţi, Adrian Popescu (asistenţi) – toţi din Craiova.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.