Victorie alb-violetă pe semicerc, în Liga Zimbrilor

Liga Națională de handbal maasculin: programul meciurilor SCM Politehnica Timișoara în sezonul 2022/2023

Etapa a 10-a din Liga Zimbrilor a adus a doua victorie stagională pentru handbaliștii alb-violeți, care s-au impus cu scorul de 37-32 (18-15) în partida disputată duminică seară, pe teren propriu, cu CSM Bacău.

CITEȘTE ȘI: Adrian Vermeșan a încetat din viață

Moldovenii au ținut pasul în prima repriză, dar timișorenii s-au desprins în partea secundă și au învins o contracandidată în lupta pentru evitarea locurilor periculoase. CSM Bacău a început mai bine, a condus cu 3-1, după care gazdele au înscris de trei ori consecutiv. Echilibrul s-a mai rupt o dată în favoarea moldovenilor, care s-au dus la plus trei (6-9 pe tabelă), dar până la pauza mare gazdele, cu un Marius Sadoveac impresionant, au urcat la trei goluri avantaj, 18-15.

Extrema Flavius Cîmpan s-a accidentat la gleznă în prima jumătate a meciului, dar a fost bine suplinit de foarte tânărul Robert Cîtu, care a și înscris de patru ori. În repriza a doua, SCM Politehnica s-a distanțat repede la 20-15, iar singurul moment ceva mai puțin plăcut pentru bănățeni a fost când CSM Bacău a revenit la 23-21 și a avut atacul, unul irosit

. Spre final, alb-violeții și-au procurat șase goluri avans, pentru ca diferența finală să se stabilizeze la cinci lungimi. Recordurile partidei au fost următoarele: cele mai multe goluri marcate de SCM Politehnica (37) și cele mai multe goluri înscrise de Marius Sadoveac într-un singur meci (18). Recordul său anterior era de 17 goluri, stabilit tot în tricoul Timișoarei, în urmă cu mai mult de un deceniu, într-o partidă cu echipa din Ploiești.

Lista completă a marcatoritor echipei timișorene este următoarea: Sadoveac – 18g, Csog – 5g, Cîtu – 4g, Cîmpan – 3g, Ignat – 3g, Neamțu – 1g, Trif – 1g, Fenici – 1g, Cristescu – 1g. Celelalte rezultate consemnate în etapa a 10-a din Liga Zimbrilor sunt următoarele: HC Buzău – Dinamo București 24-35, Potaissa Turda – CSA Steaua București 29-24, CSM București – Minaur Baia Mare 28-29, CSU Suceava – HC Dobrogea Sud Constanța 20-24, Universitatea Cluj – CSM Vaslui 22-26, CSM Focșani – CSM Alexandria 20-27.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns