Victoria, primul cinematograf reabilitat

toria 2

Cinci din fostele cinematografe ale Timișoarei se află acum în diferite faze de modernizare, a anunțat municipalitatea. „La fostul Cinematograf Victoria lucrările sunt pe ultima sută de metri. La cel din Dacia și la Cinema Studio Timișoara lucrările avansează și suntem în graficul de execuție.

CITEȘTE ȘI: Tehnologie de vârf, aplicată la Muzeul de Artă din Timișoara

La cinematograful Timiș este pe final procedura de achiziție a constructorului și vrem să pornim lucrările de reabilitare cât mai repede, iar la fostul cinematograf Freidorf am depus cererea de finanțare pentru fonduri europene în luna septembrie, suntem în faza de evaluare, după care urmează semnarea contractului de finanțare. Însă, dincolo de ziduri reabilitate și dotări moderne, aceste spații trebuie să adune timișorenii în jurul unor activități culturale și comunitare de bună calitate, care să reflecte spiritul și tradiția cartierului în care se află.

O condiție asumată la preluarea cinematografelor de la RADEF este difuzarea a minimum patru proiecții pe lună. Mai departe, însă, trebuie să construim împreună cu întreaga comunitate, ce ne dorim să găzduim în aceste spații. Împreună cu colegii de la Centrul de Proiecte Timișoara și cu operatori culturali lucrăm la posibile strategii de funcționare și administrare a acestor spații.

Luna trecută, cu ajutorul unui chestionar am colectat opinii și potențiale soluții de administrare și management de conținut pentru destinațiile lor viitoare. Acum suntem în perioada de analiză a răspunsurilor colectate, urmând ca împreună cu operatori culturali să stabilim cele mai potrivite soluții pentru fiecare cinematograf în parte. Toate recomandările din comunitate vor fi luate în calcul pentru că obiectivul nostru este să redăm aceste spații închise de foarte mulți ani, oamenilor și circuitului cultural al orașului”, a explicat primarul Dominic Fritz.

Cinematograful Victoria va fi primul care se va deschide, dar, deocamdată, nu s-a luat o decizie cu privire la activitățile care se vor desfășura în spațiul proaspăt reamenajat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *