Viceprimarul Timișoarei, un penal în toată splendoarea cuvântului

Se clatină scaunul unui viceprimar al Timișoarei?

”Fără penali în funcții publice!” este expresia invocată de către USR Plus, dar care iată că nu se aplică și de către cei care o promovează. Cazul ese cât se poate de limpede și îl privește pe noul viceprimar al Timișoarei, Ruben Lațcău, un tânăr userist de la care lumea are multe așteptări legate de modul în care se face curățenie în viața publică.

Problema este că, în urma unui nefericit experiment anterior, Ruben Lațcău nu este nicidecum îndreptățit să dea lecții de moralitate sau să vorbească de penali în viața publică, pentru că și el a fost penal așa cum definesc cei de la USR acest cuvânt. Dar iată faptele, așa cum sunt precizate într-o ordonanță a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, emisă în 21 octombrie 2019.

Astfel, în vara anului trecut, Rubem Lațcău a comis o contravenție în domeniul rutier, fapt pentru care i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. A primit o dovadă înlocuitoare, valabilă până în data de 4 august. Deși termenul a expirat, conducătorul auto în cauză a continuat să șofeze pe drumurile publice, ignorând faptul că săvârșea, astfel, o faptă de natură penală.

A riscat și a pierdut!

Aflat la volan, Ruben Lațcău a comis o nouă contravenție, a fost oprit de un echipaj de poliție, care, după ce i-a solicitat documentele de rigoare, a constatat că cel aflat la volan tocmai se afla într-o situație penală.

Ca urmare, a fost începută ulterior urmărirea penală față de ”suspectul Lațcău Ruben, pentru săvârșirea infracținii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, faptă prevăzută de art.335. alin. 2 din Codul Penal”, așa cum se stipulează în ordonanța parchetului.

În cele din urmă, procurorii au dat dovadă de clemență și nu l-au mai trimis pe Ruben Lațcău în judecată, obligându-l doar să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunității, la Direcția Generală de Asistență pentru Protecția Copilului sau la SC Horticultura SA. Procurorii au avut în vedere că viitorul viceprimar nu are antecedente penale, este integrat în societate, are studii superioare, este manager la o companie importantă, a recunoscut și regretă fapele.

Și a mai existat un criteriu pentru care Ruben Lațcău nu a fost trimis în judecată, ci doar la plantat de arbuști: de la data comiterii faptei, nu a existat un interes public pentru trimiterea în judecată a suspectului! Așadar, dacă cineva ar fi făcut mare zarvă, s-ar fi legat cu lanțuri și și-ar fi sfâșiat hainele, așa cum fac cei din partidului noului viceprimar, Ruben Lațcău nu s-ar mai fi bucurat de mirosul lalelelor și de cum înfloresc bobocii de trandafiri de la la ”Horticultura” și ar fi ajuns în fața procurorilor.

CITEŞTE ŞI: Interes foarte mare pentru funcția de city-manager al Timișoarei

Atenție! Nu este de criticat decizia procurorilor de renunțare la urmărirea penală, pentru că magistrații au aplicat întocmai legea și Ruben Lațcău a putut avea parte de un tratament corect. Problema este una de natura politică și ține de dubla măsură cu care partidul viceprimarului acționează constant: unii la răcoare, alții la plantat o floare!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

29 Comments
N-am 25 iulie 2021
Cata demagogie. Penal, wste penal. Si Dragnea zicea ca e trimis la parnaie pt. nimic, dar tot penal este; drept, spre deosebire de Ruben Limgau, nu era la inceput de cariera politica, asa ca avea ceva avere. Romanul va fi mereu cel mai avid sustinator al formelor fara fond. Mereu 'lasa ca merge si asa' . Natie proasta, urata si sclava. De aceea comunistii au condus bine si continua prin progeniturile dresate (ca Ruben Lingau) .
Alex 12 aprilie 2021
Il cunosc pe Ruben personal , si acum ar trebui sa scriu un articol de cate fapte bune a facut si nu doar a vorbit ... hai lasati articolele astea de 2 bani care va plateste prost pentru a le scrie si luativa alte job-uri ca in domeniu asta "atac direct" nu va prea prinde ...
Lupea Mircea 27 noiembrie 2020
Acestea NU SUNT INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE!!!. Omul nu a furat nimic?
Marius91 26 noiembrie 2020
Irelevant!
Poli 21 25 noiembrie 2020
Si mai sunt si altele ce vor aparea pe parcurs.
DemisiaRuben 25 noiembrie 2020
Fapta penală fiind dovedită și incontestabilă, o demisie de onoare se impune sine sie. O spune un simpatizant usere. Altminteri are aer de blat cu USL.
Moisa Irina 25 noiembrie 2020
Iar un articol scris la comandă! Oricum, de data asta nu este calomnie 100%, ca în alte cazuri. Dl Lațcău a zis cum a fost: i-au luat carnetul pentru că a schimbat benzile (am făcut și eu asta, dar m-am ținut tare) și dovada i-a expirat în timpul concediului. A riscat și bine a făcut: nici măcar procurorii nu au putut s-o țină langa, cum o țin pe aici unii.
cineva 25 noiembrie 2020
Silviu Florescu un rahat de jurnalist! ca si renasterea asta!
Rubenstein Loți 25 noiembrie 2020
Fără doar și poate, fapta a fost și este una de natura penală. Justiția l-a absolvit - deci nu are cazier - și l-a trimis la munca in folosul comunității, semn ca pedeapsa pentru o fapta, exista! Eu as vrea, domnule Florescu, sa faceti un follow up la aceasta poveste și sa ne spuneti, cu exactitate și pe probe, dacă domnul Vice chiar a prestat cele 40 de zile in folosul comunității?? Chiar imi permit sa va rog sa faceti acest lucru.
MARIUS 25 noiembrie 2020
Scoateti-va culoarea ROSIE din cap si de pe retina....!!!!!!!!!!!!! Sunteti o FITUICA psd-ista, care mai traieste cu ajutorul abonamentelor, pensionarilor nostalgici si ma ales din ANUNTURILE MORTUARE....!!!!!!!!!!
Marius 25 noiembrie 2020
Mda, legea e doar pentru unii. "Ai nostrii" nu fac parte din aceea categorie. Suspect cum toti sunt o apa si un pămînt! USR, PNL, PSD, etc.... Ca sa nu sară postacii de serviciu pe mine. Din toate taberele !
darius feier 25 noiembrie 2020
Cred ca idea de baza subliniata de jurnalist tine de atitudine si integritate morala asumata in mod public. Nu poti pretinde ca elementul tau de diferentiere in politica este respectul fata de lege iar tu, fara nici o explicatie rezonabila, intr-un dispret suveran fata de lege, sa o ignori atunci cand ai ales sa te sui la volan stiind ca ai interdictie de condus si ca orice incalcare a acestei interdictii inseamna dosar penal. Prin fapta comisa domnul Latcau a dovedit ca nu are o nclinatie natrurala pentru respectarea legii. Apropos de minimizari ale faptei savarsite de Latcau prin compararea acesteia cu omorurile ssau furturile. Asa zic si PSD-istii pe care ii acuzati mereu drept ciuma rosie ca nu au omorat pe nimeni si nu au furat de la nimeni ( pe persoana fizica). Nastase si Dragnea nu au facut puscare pentru omor sau furt. In locul domnului Latcau as fi lasat privirea in pamant si, nici intr-un caz, in nici nu as fi dat din coate pentru un post de viceprimar.USR-isti talibanizati pot minimiza semnificatia faptei domnului Latcau cat doresc realitatea ei insa nu poate fi contestata de nimeni. Realitatea ne spune ca avem de a face cu un om inzestrat cu o aplecare naturala in nerespectarea legii. Daca ar fi fost dupa standardele publice de integritate ale USR ( un fake de pacalit naivii) acest om ar fi trebuit retras imediat de pe listele de consilieri locali si pus in carantina cel putin un an. Nu s-a realizat acest lucru intrucat omul nu a fost condamnat chiar daca fapta penala a existat si aceasta a fost comisa cu INTENTIE, nu din culpa. Credeam sincer ca cel mai important activ al USR este integritatea morala prin care parea ca se diferentiaza de toate celelalte formatiuni politice. In realitate integritatea morala este lasata la aprecierea arbitrara a conducerii de partid.
Marius 25 noiembrie 2020
Florescule, cine a platit pentru articolul asta, ca nu mi-e clar? Stapanii obisnuiti, psd sau cateii lor, pnl ?
Jiji_Fekali 25 noiembrie 2020
Frecție de articol... Când am citit titlul, am crezu că o fi omorât pe cineva. De fapt a condus cu dovada expirată, ceea ce se poate întâmpla oricui. Nu ați condus nicicare nicodată cu ITP-ul, Rovigneta expirată? Doar că situația lui a fost ”penală”. Bine Dragnea, compari ce fac cei hoții din Partidul Salvați Deținuții cu ”delicventul” de Latcau.
roaba 25 noiembrie 2020
Rautate gratuita, Renasterea! Alti politicieni au furat miliarde si voi va legati de o chestiune minora, doar ca sa loviti in USR, PSD istilor!
Dragnea 25 noiembrie 2020
O sa se sparga si bula userista, cand va realiza lumea ca micii neomarxisti sunt si ei niste pacatosi, nicidecum zei cum se pretind.
Sorin S. 25 noiembrie 2020
După nume pare a fi creștin baptist.Este un lucru bun ,dar cu se împacă cu ideea că unii colegi aleși din USR au refuzat să spuna ,,Așa să mă ajute Dumnezeu "?
Denis Voica 25 noiembrie 2020
Ce răutăcioși sunteți