Viceprimarul Tabără sesizează posibila trucare a unui concurs pentru postul de director economic la Piețe SA

Viceprimarul Tabără sesizează posibila trucare a unui concurs pentru postul de director economic la Piețe SA

Viceprimarul Tabără sesizează posibila trucare a unui concurs pentru postul de director economic la Piețe SA

Pe 21 septembrie 2023, la redacția Renașterii bănățene a ajuns, pe surse, informația conform căreia, până la organizarea concursului pentru postul de director economic la Piețe SA, funcția va fi ocupată temporar de o doamnă, pe nume M.V., venită pe filieră USR, ca și directorul general, Mirel Pop.

Mirel Pop
Mirel Pop

Dar și că aceeași doamnă este candidatul care va câștiga concursul definitiv pe post, recomandată fiind de voce, talent dar și de către partidul ce îl are în Timiș ca președinte pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Ultima zi de depunere a dosarelor de candidatură a fost luni, 16 octombrie 2023. În seara aceleiași zile, viceprimarul Cosmin Tabără a postat public, pe Facebook, un semnal de alarmă vizavi de posibila aranjare a acestui concurs.

Interesant este că temerile lui Tabără confirmă informațiile primite de către jurnaliștii de la Renașterea bănățeană, în urmă cu aproape o lună.

“𝐎 𝐦𝐢𝐧𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐦𝐧𝐚̆:

𝐍𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 economic 𝐚𝐥 𝐏𝐢𝐞𝐭̦𝐞𝐢 S.A. 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐜𝐮 𝐦𝐨𝐫𝐜𝐨𝐯𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐚̆𝐭𝐫𝐮𝐧𝐣𝐞𝐥!

În așteptarea unui proiect pentru modernizarea Pieței 700, un simbol uitat de cam toate administrațiile, SC Piețe SA organizează concursul pentru ocuparea postului de director economic.

Termenul de depunere a dosarelor este astăzi (ieri – n.r.), 16.10.2023. M-aș bucura ca acest concurs să fie unul cinstit, iar Timișoara să dobândească un director cinstit, competent și vrednic. Din păcate, aud tot mai tare șoptindu-se, printre mesele pline de produse agricole că se cam știe cine va fi.

De fapt, cu morcov și pătrunjel, se tot scriu două litere, V.M., care, CICĂ, ar fi chiar inițialele numelui noului director. Sau ale noii directoare.

Așadar, aștept momentul în care conducerile acestor societăți vor înțelege, în fine, că se joacă cu banii oamenilor. Că trebuie oprite din a fi căpușate politic prin aducerea a tot soiul de ageamii, că nu sunt locul de joacă al unui grup de „tineri râzgâiați” puși pe căpătuială.

Că nu-i nicio diferență față de Vaslui. Decât că unul a fost prins și altul râde vesel că poate face ÎNCĂ ce vrea!

Am solicitat în dese rânduri demisia acestui CA care a fost făcut dintr-o pomană politică și nu pentru a rezolva problemele piețelor.

Rețeaua este puternică, instituțiile asistă frumos de pe margine. Probabil că merele nu s-au copt încă… Iar joaca de-a piața și batjocura la adresa producătorului, a comerciantului și consumatorului continuă.

Între timp, în piața agro-alimentară 700, simbol al Timișoarei, va fi amplasată o toaletă…”, a postat luni, 16 octombrie 2023, spre seară, pe Facebook, viceprimarul Cosmin Tabără.

Referirea viceprimarului liberal la demisia acestui CA este legată de o altă anchetă jurnalistică publicată de Renașterea bănățeană.

Pe 18 aprilie 2023, publicația noastră prezenta “careul de ași”, mai exact patru dintre membrii Platformei Liberal Conservatoare (PLC) înființate de consilierul local Raul Ambruș, ași care au fost “plantați” la SC Piețe SA.

Un dar al administrației Fritz pentru ex-penelistului Raul Ambruș, fără votul căruia proiectele propuse de către primarul Fritz și de către USR nu ar trece la vot, în Consiliul Local Timișoara (Administrația Fritz a plantat un careu de ași liberal-conservatori la Piețe SA ).

Cei patru liberal-conservatori aduși la Piețe SA erau Sorin Chișe, Alexandru Mateuț, Alexandru Afronie și Cosmin Pavlovici.

Postarea viceprimarului Tabără, din 16 octombrie, a dat naștere la multe speculații pe rețelele de socializare. Majoritatea oamenilor au avansat, judecând după inițiale, numele lui Mircea Vancia, cunoscut postac de serviciu al USR, fost organizator de campanii și de alegeri interne încă din vremea USR Plus.

 

În octombrie 2020, Mircea Vancia, era candidatul de pe locul 19 pentru Consiliul Județean Timiș din partea Alianței USR PLUS, și începuse campania internă pentru desemnarea candidaților pentru Parlamentul României.

Acesta a făcut inițial parte din biroul de conducere al PLUS Timiș, având funcția de ”responsabil cu organizarea”, fiind apoi candidat perdant la alegerile interne din 2021 la ale filialei Timișoara a USR Plus, pentru funcția de președinte.

Deși lumea știe că Mircea Vancia este activ în zona Săcălaz, el locuiește în Timișoara. În septembrie 2022, acesta a fost votat în CL Timișoara ca și președinte al CA la Horticultura SA.

Conform profilului profesional de pe rețeaua LinkedIn, el figurează ca și “Board member” la SC RETIM Ecologic Service SA, din martie 2021.

Chiar dacă aparent lui Vancia i s-ar potrivi funcția de director economic la Piețe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara, sursele noastre cât și postarea viceprimarului Cosmin Tabără trimit spre un nume surpriză: Mihaela Vladu.

Mihaela Vladu
Mihaela Vladu

O persoană cu profil public discret și fără o apartenență politică declarată pe față. Rămâne de văzut dacă Mihaela Vladu va fi noul director economic al Piețe SA, așa cum se vehiculează în mediul politic din Timișoara dar și în zona administrației piețelor din oraș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *