Viceprimarul Cosmin Tabără a propus prelungirea programului în Piața Iosefin

Viceprimarul Cosmin Tabără a propus prelungirea programului în Piața Iosefin

Viceprimarul Cosmin Tabără a propus prelungirea programului în Piața Iosefin, fapt ce ar fi benefic atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători.

„Piețele au un rol important în orice economie a unui oraș. Acolo este locul unde fiecare dintre noi are acces direct și poate cumpăra de la producător sau comerciant produsele dorite. Pentru că discutăm permanent despre producătorul autohton, dar îl neglijăm de multe ori când ar trebui să ne îndreptăm spre produsele lui, ne uităm la 1 leu în plus la o varză sau la cartofi fără a ne gândi la costurile lui de producție.

El nu are bani de marketing. Și atunci, statul, administrațiile trebuie să intervină, să-l ajute, să îndrepte cetățenii spre produsele lui, nu să îndepărteze lumea de el. Altfel? Mergem cu toții spre magazinele mari, de tip supermarket.
Pe lângă producător, în piață se găsește și comerciantul, care până la urmă are dezvoltată o mică afacere de pe urma căreia trăiește, de unde dă 2-3 salarii, plătește taxe la stat, face credite, pune banii în mișcare și dă sens unei economii de piață.

La SC Piețe SA a fost un permanent scandal, din păcate nu-l văd stopat atâta timp cât în interiorul societății se întâmplă ce se întâmplă, dar acestea sunt lucruri care vor fi tratate cu altă ocazie.

Ce este important în acest moment este faptul că programul după care funcționează piețele este unul total neadecvat, motiv pentru care am cerut conducerii societății să întreprindă toate demersurile pentru a-l schimba cu unul normal, care să fie în interesul cetățeanului, dar și al producătorului/comerciantului.

Este inadmisibil ca duminica Piața Iosefin să aibă program între orele 07-11, astfel încât cel care vinde pâine, spre exemplu, să nu-și poată aproviziona magazinul pentru că ușa halei e închisă (vezi foto 1), sau cel care cumpără produse să se trezească duminica, cu noaptea în cap… Sau poate e ziua de biserică…

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara pierde definitiv procesul-foileton al organigramelor. Tribunalul Timiș a desființat un concurs de angajare

Așa că recomand regândirea și schimbarea acestui orar. Propunerea pe care am făcut-o societății, în urma discuțiilor cu producători, comercianți, dar și cumpărători din oraș, a fost ca piața să fie deschisă între orele 06-14-duminica, 06-20 de luni până vineri și de la 06-18 sâmbăta.

Trebuie ținut cont de oameni, de nevoile lor și de solicitările lor, acesta este motivul pentru care suntem în administrație!”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *