Vicepreședinta Republicii Bulgaria a vizitat Banatul

Vicepreședinta Republicii Bulgaria a vizitat Banatul

La invitația consulului onorific al Republicii Bulgaria la Timișoara, Gheorghe Nacov, vicepreședinta Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, a efectuat o vizită culturală la bulgarii bănățeni.

În timpul sejurului petrecut în capitala Banatului, demnitarul din ţara vecină s-a întâlnit şi cu rectorul Universităţii de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, precum şi cu alţi reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ superior.

Punctul principal al întâlnirii a fost redeschiderea Lectoratului de Limbă, Cultură și Civilizație Bulgară, precum și colaborarea UVT cu universități din Republica Bulgaria.

De asemenea, cei prezenţi au vorbit și despre cei 130 ani de la construirea și consacrarea bisericii romano-catolice ”Preasfânta Treime” din Vinga, eveniment care a fost sărbătorit pe 11 și 12 iunie.

CITEŞTE ŞI: Dispute pe litoral: Hotelierii nu mai vor să închirieze o cameră doar pentru două nopți | Reacţia turiştilor

Iliana Iotova nu a venit singură în Banat, Domnia sa fiind însoțită de Excelența Sa Radko Vlajkov, ambasadorul Republicii Bulgaria la București, precum și de consulul onorific Gheorghe Nacov – deputat al minorității bulgare în Parlamentul României.

Autor: Petronela Șehabi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *