Viața după inundații! Bilanțul pagubelor produse în Timiș de ploile abundente de săptămâna trecută

inundatii timis 1

Bilanțul pompierilor la finalul ploilor de Sfântul Ilie arată că șapte localități din Timiș au fost grav afectate de viituri.

Conform centralizării, localitatea Bichigi este în topul listei cu 50 de gospodării distruse de ploaie, fiind urmată de Traian Vuia cu 20 de case. În Răchita au fost distruse 19 gospodării, iar la Făget 17 case și curți.

Pagube au contorizat și comunele Ierșnic, unde patru case au cunoscut furia apei, Bădești și Begheiu Mic, unde au fost afectate câte două gospodării.

Potrivit evaluării, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului Timiş a fost solicitat să intervină la 44 situaţii de urgență, ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate și a precipitaţiilor prognozate.

“Viaţa nu ne oferă doar momente plăcute. Uneori, natura este atât de dură cu noi, încât putem rămâne în câteva minute doar cu speranța şi atât. În aceste momente grele, suntem alături de oameni şi încercăm să le aprindem acea scânteie de speranță şi să le salvăm puținul care mai poate fi salvat. Zeci de pompierii militari timişeni au intervenit timp de două zile în localitățile afectate de inundații pentru evacuarea apei şi salvarea bunurilor din gospodăriile afectate. Din fericire, astăzi lucrurile încep să revină la normalitate, nemaiexistând pericol de inundații”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Stația de Pompieri Făget a intervenit în Făget, Bichigi, Drăgșinești, Bătești și Traian Vuia.

Pompierii lugojeni au fost solicitați în Făget, Ohaba Lungă, Cladova, Begheiu Mic, Drăgșinești, Ierșnic, Răchita, Dumbrava și Traian Vuia, în timp ce colegii lor din Timișoara au fost chemați în localitățile Făget, Bătești, Răchita și Traian Vuia.

Stația de Pompieri Buziaș a fost și ea prezentă în greu încercata localitate Bichigi, alături de pompierii din Deta care au intervenit și la Traian Vuia, buzioșenii fiind și la Făget.

În total, s-a intervenit cu trei ofițeri și 40 subofițeri cu o motopompă remorcabilă de capacitate mărită, 14 motopompe, șapte electropompe, două microbuze, patru autospeciale de intervenție, un motogenerator și un motofierăstrău cu lanț.

Momentan, nu mai există pericol de inundare și al altor gospodării, iar situația din localitățile afectate începe să revină la starea de normalitate.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

text si foto: redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *