Vești bune pentru primari: Desființarea pensiilor speciale nu a trecut de filtrul deputaților juriști

Vești bune pentru primari: Desființarea pensiilor speciale nu a trecut de filtrul deputaților juriști

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, joi, pentru raport de respingere la proiectul de lege, iniţiat de USR, privind abrogarea articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.

CITEȘTE ȘI: Aproape 100 de partide din România riscă să fie radiate

Potrivit iniţiativei legislative, „începând cu data de 1 ianuarie 2022, articolul 210 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555. din 5 iulie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă”.

Articolul 210 precizează: „Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al Consiliului judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean, din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial (…) se acordă, începând cu data de 1 ianuarie 2020, o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă – cunoscută sub denumirea de pensie specială – pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean”.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Vești bune pentru primari: Desființarea pensiilor speciale nu a trecut de filtrul deputaților juriști

  1. Cum aia a masi in campania electorala toti tipau si urlau din gura de sarpe desfintare pensilor speciale,desfintarea sectiei speciale din justitie si alegerea primarilori in doua tururi sa nu vorbim de referendumul de 300 de parlamentari ca de treaba ai sa uitat complect??? Infintarea de noi pensi speciale etc!!!

  2. Primar cu burta dilatata, pleaca la primarie pe la 9-10, vine pe la 11-12, doarme de la 11 ziua pana la 17 apoi merge la piata cu masinile primariei si isi freaca mainile, ca o sa-i platim si pensie speciala.
    Jos coruptia!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *