Vești bune de la meteorologi! Vremea se încălzește! Prognoza pentru duminică, luni și marți!

Duminică, vremea se va ameliora şi se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade.

Cerul va fi temporar noros. Doar izolat va ninge slab în nord-vest şi la munte, iar la începutul intervalului în sud-estul extrem al teritoriului vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Local, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Vremea la munte

La munte, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi se va încălzi uşor. Cerul va avea înnorări, însă doar pe spaţii mici, temporar va ninge slab în Carpaţii Orientali.

Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi noaptea în zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Vremea luni și marți

Luni, vremea va continuă să se încălzească. În jumătatea de vest a ţării cerul va fi mai mult noros, în a doua parte a zilei temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la munte mixte, ce pe arii restrânse vor favoriza depuneri de polei.

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, pe suprafeţe mici va plouă slab sau va burniţa, iar condiţii de polei vor fi izolat. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări la munte, în Banat, dar trecător şi la cote mai reduse şi în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime, pozitive în toată țară, ajung până la 10 grade la Reșița. În zonele joase, îndeosebi din sudul şi estul teritoriului, local se va semnala ceaţă.

Marți, valorile termice vor continuă să crească în regiunile sudice, unde vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal, în timp ce în restul zonelor se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade, cu cele mai mari valori în sud. Vor fi înnorări, iar temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a ţarii. Acestea vor fi mixte la munte, în nord şi în centru şi sub formă de ploaie în rest. Pe arii restrânse în primele ore ale zilei, în sud-vest şi centru se va formă polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi în sud-est.

Sursa

arq.ro

 

 

 

 

 

 

arq.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns