Veste uriașă pentru toți șoferii! Ce se va întâmpla cu amenzile de circulație

amenda circulatie1

La jumătate în 15 zile, nu în două. Aşa am putea plăti amenzile de circulaţie de acum înainte, dacă proiectul de lege care prevede acest lucru va fi promulgat de preşedinte. Astfel, şoferii care greşesc în trafic vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a achita jumătate din sancţiunea primită. Şi nu este singura noutate.

Imediat ce va fi promulgată de preşedintele ţării şi afişată în Monitorul Oficial, legea va intra în vigoare. Din acel moment fiecare şofer care este sancţionat în trafic poate plăti jumătate din amendă, nu în 48 de ore cum era până acum ci în 15 zile.

De asemenea, tot în proiectul de lege este prevăzut şi înfiinţarea unui mecanism electronic care să centralizeze plata amenzilor, sistem la care vor avea acces atât autorităţile cât şi cetăţenii. În primă fază el ar putea funcţiona doar pentru amenzile de circulaţie, dar mai apoi, toate instituţiile statului ar putea adera la el.

tombola abonatilor

Pentru noi, cetăţenii acest lucru ar putea elimina situaţiile neplăcute în care deşi am plătit o amendă, instituţiile statului să nu fi aflat încă de acest lucru şi să ne pună, în cel mai rău caz, să mai plătim încă o dată amenda.

Articol preluat de pe Antena 1.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Veste uriașă pentru toți șoferii! Ce se va întâmpla cu amenzile de circulație

  1. Vestea mare ar fi daca cuantumurile acestor amenzi ar fi adaptate la veniturile celor mai mulți români, la momentul de față sînt în marea lor majoritate mai mari ca in Germania , iar acolo salariile sînt de vreo 8 ori mai mari , dar , ca si multe alte aspecte ale vietii din România , sînt foarte ,, bine ,, gîndite, asa de bine încît românii numara azi cu vreo 5 000 000 de cetățeni mai puțin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *