Veste proastă pentru viitorii şoferi. Poliţiştii timişoreni spun, însă, că măsura este necesară

examen auto

În viitorul apropiat s-ar putea modifica felul în care se obţine permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare, faţă de cum este în prezent: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.

Astfel, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte.

Poliţiştii timişoreni de la Circulaţie sunt de părere că o asemenea măsură este imperios necesară şi, cu siguranţă, va avea ca efect reducerea numărului de accidente, proaspeţii conducători auto urmând să fie mai bine pregătiţi şi examinaţi.

Deocamdată, proiectul de modificare a legislaţiei a fost depus la Camera Deputaţilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Veste proastă pentru viitorii şoferi. Poliţiştii timişoreni spun, însă, că măsura este necesară

  1. Iar dorim sa fim mai catolici decat papa… Pana nici in Germania nu se da examen pe timp de noapte, dar in schimb la scoala de soferi se fac niste ore pe timp de noapte… Mai mult ar conta sa controleze instructorii si sa se asigure ca se fac „pe bune” orele inscrise in agenda…

    1. N-ar fi rau daca am prelua modelul german de examinare pentru permis auto. Acolo, mai intai are loc examenul acuitatii vizuale, dupa care urmeaza „sala” si abia dupa ce ai luat sala ai dreptul sa urci la volan si sa incepi scoala de soferi. Doar la noi se poate sa iesi cu masina in oras fara sa cunosti temeinic regulile de circulatie. Si tot la nemti, proba practica poate dura o ora si cuprinde absolut toate tipurile de parcare si, obligatoriu, iesirea pe autostrada. Bineinteles, in masina cu care se da examenul nu se afla decat examinatorul (care nu este politist ci un angajat de la TÜV si care nu are voie sa puna in incurcatura candidatul (de ex., spunandu-i sa intre pe sens interzis) si care i-a loc pe bancheta din spate si instructorul care se afla in dreapta candidatului. Deh, alta lume…

    2. Daca nu sti care este realitatea privind numarul de analfabeti si cretini care obtin carnetul mai bine taci din gura! In primul rand nu trebuia sa se renunte la proba din poligon pentru ca majoritatea soferilor nici dupa ani habar nu au cum se parcheaza corect o masina si fara a lovi pe altii. Iar daca cercetam putin in istoria anilor 80 stimate comentator se ocazie examenul avea SI PROBA DE CONDUCERE PE TIMPUL NOPTII!!

  2. Politistul din imagine este in stare de graviditate? In orice tara din lume si politistul poarta centura de siguranta!! Doar in Romania in dispret fata de lege si fata de ceilalti soferi politistul de orice fel isi trece centura prin spatele scaunului! La asa tupeu asa nesimtire!

Lasă un răspuns