Veste mare pentru locuitorii din zonele defavorizate ale Lugojului

Lugoj 2

Un proiect important pentru locuitorii din zonele defavorizate ale Lugojului ar putea primi undă verde în aprilie. Proiectul cu finanțare europeană în valoare de 5,5 milioane de euro se va întinde pe o perioadă de șase ani.

Zilele acestea sunt așteptați la Lugoj specialiștii care vor definitiva proiectul și vor demara primii pași ai execuției acestuia. Modernizările vor fi realizate în trei zone: Măguri, Mondial-Bocșei și Caștela.

Prima zonă care va intra în lucrări este cea de pe Strada Herendeștiului. Administrația locală lugojeană are în plan modernizarea drumului și a trotuarelor, realizarea de locuințe sociale – tip condominii – parcări, locuri de joacă, parc și refacerea sau realizarea rețelelor de apă și canalizare.

Proiectul are în vedere și partea socială, prin cursuri de specialitate, consultanță pentru integrare socială, after-school, prevenirea abandonului școlar și sprijinirea persoanelor defavorizate. După primirea semnăturilor necesare de la Ministerul Dezvoltării urmează procedurile pentru ghidurile de finanțare și solicitările de proiecte care se depun la GAL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns