”Vermeer: cea mai mare expoziţie”, la Cinema Timiș

''Vermeer: cea mai mare expoziţie'', la Cinema Timiș

”Vermeer: cea mai mare expoziţie”, la Cinema Timiș

Joi, 28 martie, cu începere de la ora 19, timişorenii care iubesc deopotrivă filmul şi pictura vor avea ocazia de a descoperi măiestria artistică a lui Vermeer într-o experiență cinematografică captivantă din seria ”Mari pictori pe ecran”, la Cinema Timiș.

Documentarul britanic ”Vermeer: cea mai mare expoziţie”, în regia lui David Bickerstaff, cu Robert Lindsay, a fost realizat anul trecut, durează o oră şi jumătate, fiind vorbit în engleză şi subtitrat în română.

CITEȘTE ȘI: Comuna Nădrag are două noi autospeciale destinate asigurării serviciului pentru situații de urgență

Johannes Vermeer a fost un pictor olandez din perioada Barocă, specializat în scene de interior domestic din viața clasei mijlocii, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai mari pictori ai Epocii de Aur olandeze.

În 2023, a fost organizată cea mai mare expoziție Vermeer din toate timpurile.

Filmul vă invită la o vizionare privilegiată a acesteia, alături de directorul Rijksmuseum și de curatori, care investighează măiestria artistică a lui Vermeer, alegerile sale artistice și motivațiile din spatele compozițiilor sale, dezvăluind și procesul creativ din spatele operelor sale.

Până în luna mai, la Cinema Timiș aduce pe marele ecran o serie de filme bazate pe expoziții de artă ale unora dintre cei mai celebri pictori din istorie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *