Verificări urgente la barajele din Spațiul Hidrografic Banat

Verificări urgente la barajele din Spațiul Hidrografic Banat

Specialiştii de la Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) efectuează, până în data de 25.10.2022, acțiuni de verificare a calității construcției și siguranței în exploatarea barajelor de tip C (importanţă normală) și D (importanţă redusă), aflate în întreg spațiul Hidrografic Banat.

Acțiunea se derulează în baza Hotărârii nr. 42/03.10.2022 a Guvernului României-Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„La nivelul ABA Banat se vor constitui echipe mixte alcătuite din personal din cadrul Serviciilor de Inspecție Bazinală a Apelor și Exploatare Lucrări Hidrotehnice, care vor efectua controale de specialitate la toți agenții economici/instituții ale autorităților publice centrale sau locale care administrează și/sau exploatează acumulările și barajele din categoria de importanță C și D, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Se vor urmări și verifica: existența și valabilitatea actelor de reglementare, starea tehnică și funcțională a lucrărilor și echipamentelor hidromecanice, urmărirea comportării construcțiilor, starea malurilor/versanților acumulării (existența alunecărilor de teren), gradul aproximativ de colmatare a lacurilor de acumulare, existența planurilor de apărare la inundații, gradul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize, inspecții tehnice sau alte verificări anterioare, etc.

În Spațiul Hidrografic Banat avem 63 de baraje din categoria de importanță C și D, repartizate astfel:
• în județul Timiș: 39 de baraje
• în județul Caraș-Severin: 23 de baraje
• În județul Arad: 1 baraj

CITEŞTE ŞI: Mare festival într-o localitate timișeană

Toate cele 42 de baraje aflate în administrarea ABA Banat au toate avizele tehnice și funcționează în condiții de siguranță (mențiune: la barajul Oravița Mică lucrările de punere în siguranță sunt în derulare, conform programului de investiții)”, a transmis ABA Banat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *