Verdict-șoc la Timișoara: soția unui șef din primărie a ajuns la pușcărie!

Vineri, 13 decembrie, a fost, într-adevăr, zi cu ghinion pentru protagonista unuia dintre cele mai mediatizate dosare penale din ultimii ani.

Este vorba de dosarul decontărilor către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș (CJASTM) a unor servicii medicale fictiv fictive de către două clinici medicale, dosar instrumentat de procurorii Parchetului General și deschis în urma unui control efectuat de o echipă de audit a Camerei de Conturi Timiș la CJASTM.

Diana Nicoară, patroana clinicilor SC Selfmed SRL şi SC Selfmed Clinique SRL, și soția lui Flavius Nicoară, actual șef al Biroului Managementul Calității în Primăria Timișoara (unde a fost și consilier în Corpul de Control și Antifraudă al primarului), dar și fost comisar-șef al Protecției Consumatorilor Regiunea Vest, a fost condamnată vineri, de Curtea de Apel Timișoara, la patru ani de închisoare cu executare, sentință definitivă!

Judecătorii curții au desființat, în parte, sentința dată în 23 aprilie 2019 de Tribunalul Timiș, care o condamnase pe Diana Nicoară la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, și au decis noua pedeapsă pentru inculpată: patru ani cu executare! Toate celelalte dispoziții ale Tribunalului Timiș au fost menținute.

Pedeapsa de patru ani de închisoare în regim de detenție a rezultat din contopirea pedepsei de doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și a pedepsei de trei ani şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Inculpatei i-a fost  aplicată pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani şi patru luni închisoare, la care instanța a adăugat un spor de opt luni de închisoare, urmând ca în final inculpata să execute pedeapsa rezultantă de patru ani de închisoare.

Diana Nicoară a rămas obligată și la plata către Casa de asigurări de sănătate a sumei de 753.765 lei, din care suma de 102.112,32 lei în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Selfmed SRL și suma de 651.653 lei în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Selfmed Clinique SRL.

Conform legii, punerea în executare a sentinței definitive are loc imediat, astfel că, la această oră, Diana Nicoară trebuie să fi fost deja încarcerată.

5 Comments
sas 16/12/2019
propus director la Dsvsa Timis. Oameni onesti a lui R.. sunt de val
Daniel Greu 16/12/2019
S-a vândut ieftin, nu prea a avut randament. Deci intră la închisoare patru ani, pentru aproximativ 150.000 euro, deci rezultă o medie de 100 euro / zi. Nu mai merită nici să furi în țara asta, un IT-st decent, face banii ăștia lejer muncind...
angajat primarie 14/12/2019
Toti oamenii robului sunt fie puscariasi, fie puscariabili. Asta-i omul.
Dan A. 14/12/2019
Soția consilierului din "Corpul de Control și Antifraudă" al primarului intră la pușcărie pentru fraudă. Nu comentez, numa' zic.
MooyePNL 14/12/2019
La multi ani!