Verde pentru Biciclete își face ghiozdanul și intră în liceele din Timișoara!

verde pentru biciclete

Începând cu 1 noiembrie, Verde pentru Biciclete în parteneriat cu IPJ Timiș demarează un nou proiect de educație rutieră, de data aceasta destinat liceenilor.

Cursul „Pedalează Informat, Pedaleaza Educat” (P.I.P.E) susținut lunar de voluntarii VpB pentru timișoreni se mută pentru o lună în sălile de clase ale liceelor timișorene.

”Ajungând în liceele timișorene ajungem practic la noua generație de bicicliști și la viitorii șoferi.

Ne asumăm așadar să contribuim activ la formarea unei noi generații de participanți la trafic conștienți de responsabilitățile pe care le au și totodată corect informați cu privire la drepturile lor.

Ne-am dat mâna și de data aceasta cu cei de la IPJ Timiș și împreună vom susține un curs de educație rutieră în liceele din Timișoara, cu susținerea partenerilor noștri de la dm drogerie markt cărora le mulțumim că aleg mereu să ni se alăture atunci când vine vorba de acțiuni cu un impact vizibil în comunitate”, a afirmat Ana Munteanu, program manager VpB.

Cursul „Pedalează Informat, Pedaleaza Educat” destinat liceenilor debutează pe 1 și 2 noiembrie pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a din Liceul „Grigore Moisil”, conținând, pe data de 7 noiembrie, cu elevii Liceului „Nikolaus Lenau” și apoi cu o serie de alte licee importante din oraș.

Elevii vor afla care sunt cele mai recente modificări din legislația rutieră, codul bunelor maniere în trafic, dar și cum să-și întrețină corect bicicletele.

”Cu cât există mai mulți bicicliști corect informați în traficul timișorean, cu atât scad șansele producerii unor tragedii și totodată crește încrederea cetățenilor în acest mijloc de transport care este o soluție viabilă pentru mobilitatea orașului”, a conchis Aliona Tcaci, project manager P.I.P.E.

abonamente noiembrie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *