Verde pentru Biciclete invită timișorenii la un festival inedit (FOTO)

verde pentru biciclete 4

Strada Mărășești a devenit, în ultimii ani, un simbol pentru comunitatea bicicliștilor din Timișoara. Zi de zi, pasionații de plimbări pe două roți o străbat de la un capăt la altul – fie că ne referim la acei dintre noi care folosim bicicleta ca mijloc de transport alternativ, fie că este vorba de turiștii curioși să ne cunoască orașul sau de acei timișoreni care vor să se relaxeze pedalând.vpb 1

În ultimii 10 ani, echipa Verde pentru Biciclete (VpB), a promovat un stil de viață sănătos și bicicleta ca mijloc de transport, astăzi existând deja o comunitate numeroasă și foarte frumoasă, care devine tot mai puternică.

„Prima ediție a VpB Fest este despre comunitate, despre cum doar împreună reușim să ne adunăm forțele și să luptăm pentru valorile în care credem și, totodată, să ne cerem drepturile care ni se cuvin. Vom avea și de această dată alături parteneri care împărtășesc valorile noastre”, a declarat Ana Munteanu, coordonator Verde pentru Biciclete.

Pe Strada Mărășești, în Community Zone, participanții au parte, astăzi și mâine, de câteva activități care îi vor ajuta să devină bicicliști corect informați, pentru că acolo cei de la IPJ Timiș în parteneriat cu Mercury Communications aduc, pentru prima dată în Timișoara, „Bicicleta beată” . Este vorba despre o bicicletă care să-i ajute pe timișoreni să înțeleagă cât de periculos este să consume alcool și apoi să se deplaseze cu bicicleta.

Acest proiect face parte dintr-o campanie de conștientizare inițiată de VpB la finalul anului 2017, în parteneriat cu IPJ Timiș, și care pune accentul pe importanța respectării legislației rutiere în vigoare.

O altă oprire obligatorie este la standul SMURD Timișoara – acolo cadrele medicale specializate organizează un curs de prim-ajutor. Viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului-ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.

„Ne dorim o comunitate de bicicliști responsabili și informați – iată de ce nu putea să lipsească de la VpB Fest acest curs de prim-ajutor susținut de SMURD Timișoara”, a precizat Ana Munteanu.

Pe durata celor două zile de festival, ciclocurierii ne învaţă cum să reparăm o pană în doar 10 minute și tot ei pregătesc pentru ziua de sâmbătă un CicloTreasure Hunt prin Timișoara, în timp ce duminică vor organiza prima cursă de viteză de pe Strada Mărășești. Faptul că în Timișoara ciclocurierii au devenit tot mai folosiți este un semn clar că bicicleta nu mai este un simplu mod de relaxare.

În Games Zone, partenerii VpB de la dm drogerie markt continuă să stea aproape și au pregătit o serie de ateliere pentru toate vârstele și gusturile, în ambele zile de festival. vpb 3

Cei de la Biciclete Pegas și-au dat mâna cu suporterii și jucătorii de la ASU Politehnica Timișoara și pun la bătaie, în cadrul unei tombole, o bicicletă alb-violet care anunță o colecție nou-nouță de biciclete special create pentru timișoreni. Duminică, suporterii Poli au șansa să facă echipă cu jucătorii preferați și să participe la un mini campionat de tenis cu piciorul.

Cât despre TM2021 Zone, aici voluntarii de la Salvați Copiii organizează o spălătorie de biciclete, în timp ce partenerii de la Cufir realizează, împreună cu toți participanții, logo-ul festivalului – din cuie și ață – această activitate simbolizând forța cu care comunitatea bicicliștilor locali se unește tot mai mult, de la an la an.

Tot aici, cei de la Timișoara Cycle Chic pregătesc o expoziție de fotografie, iar la Reciproc Cafe, în fiecare seară, are loc proiecția documentarului Why we cycle.

„Gabi Orban, deținătorul a trei recorduri mondiale, a venit tocmai de la Sfântu Gheorghe să susțină patru show-uri incredibile de acrobație pe bicicletă. vpb 2

Cât despre scena festivalului de pe Strada Mărășești – acolo sâmbătă urcă cei de la JazzyBIT, urmați de trupa Mud Boulevard.

Duminică, de la ora 19, Alexandrina și patru timișoreni fantastici – Gabriel Almași, Petre Ionuțescu, Radu Pieloiu și Anghel Mailat – vor încheia prima ediție a VpB Fest.

Un weekend plin de activități faine pentru bicicliști și nu numai. O sărbătoare care nu putea să existe fără sprijinul și dedicarea susținătorilor noștri: dm drogerie markt, Hotel Timișoara, Restaurant Belvedere, IPJ Timiș, SMURD Timișoara, Ciclocurier, Biciclete Pegas, ASU Politehnica Timișoara, Salvați Copiii, Cufir, Lakris Oils, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană TM2021, Reciproc Cafe, Marele Ecran, Bibliotheka și Ovride Cafe”, a conchis Ana Munteanu.

vpb fest

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *