„Vecinul meu, eroul meu”, o nouă campanie Timișoara 2021

vecin

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii lansează o campanie inedită, prin care îi invită pe timișoreni și nu doar pe ei să le mulțumească vecinilor-eroi care au dovedit solidaritate și empatie în contextul izolării la domiciliu determinate de starea de urgență instituită de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

În felul acesta, Timișoara 2021 continuă seria evenimentelor legate de sloganul asociației „Luminează orașul prin tine!”, prin evidențierea oamenilor obișnuiți care, în contexte diferite, devin eroi ai micro-comunităților lor, ai străzii pe care locuiesc sau ai scării de bloc.

„Vecinul meu, eroul meu” este un proiect online prin care oamenii sunt încurajați să trimită scurte filmulețe în care să le mulțumească vecinilor care s-au implicat în comunitate în aceste ultime luni de izolare socială. Fie că vorbim despre cei care și-au ajutat vecinii cumpărându-le alimente sau medicamente, fie că vorbim despre cei care s-au asigurat că scara de bloc este igienizată, sau cei care au oferit asistență medicală la domiciliu, toți sunt eroii necunoscuți ai acestor zile.

Prin această campanie, vor fi evidențiate micile gesturi care ne unesc și ne fac mai puternici împreună, acțiunile individuale care denotă spirit de inițiativă, empatie și solidaritate.

“Este un proiect prin care ne dorim să continuăm metafora luminii, așa cum este definită și prin sloganul asociației <<Luminează orașul prin tine>>. Astfel, dacă în luna aprilie, Asociația Timișoara 2021 i-a îndemnat pe locuitorii orașului să iasă cu lumini la ferestrele sau balcoanele caselor lor, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu virusul SARS-Cov 2, precum şi ca un mesaj de încredere şi curaj pentru românii care stau acasă, prin proiectul <<Vecinul meu, eroul meu>> ne dorim să evidențiem lumina interioară a fiecăruia dintre noi, a oamenilor care au făcut fapte bune fără să le-o ceară cineva sau să aștepte vreo răsplată. Vrem să le oferim șansa de a primi mulțumirile întregii comunități, pentru că și ei sunt eroii zilelor noastre”, a afirmat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.

Campania a început ieri (12.05) și se va încheia la 29 mai. Timișorenii pot trimite filmulețele de mulțumire pentru vecinii lor până în data de 26 mai, pe pagina de Facebook a Asociației Timișoara 2021 sau pe adresa [email protected] La finalul campaniei, va fi realizat un colaj din clipurile video primite, material ce va fi publicat pe pagina de Facebook a Asociației pe data de 29 mai, de Ziua Europeană a Vecinilor.

Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câștigarea titlului pentru anul 2021, Asociația își continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi implementării acestuia. Ulterior anului 2021, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii. În anul 2019, în primul an de producție propriu-zisă, Asociația a derulat împreună cu partenerii săi peste 400 de evenimente culturale la care au luat parte peste 130.000 de persoane.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns