Vin vaporaşele pe Bega

Conducerea municipalității timișorene a anunțat marţi încheierea licitației pentru vaporașele care vor face curse pe Canalul Bega și care reprezintă contribuția autorităților locale la proiectul cu finanțare europeană de reabilitare și refuncționalizare a acestui curs de apă.

O firmă din Galați a venit cu oferta cea mai bună, de 6,9 milioane de lei (fără TVA) pentru șapte ambarcațiuni, care au termenul de livrare peste șase luni.

Acestea vor avea lungimea de 12 metri și lățimea de 4,9 metri, putând transporta maximum 50 de pasageri. Navele vor avea o punte deschisă și un salon de pasageri acoperit, cu ferestre culisante, necesitând pentru operare un echipaj format din două persoane.

Primarul Nicolae Robu a opinat că vaporașele vor fi utilizate mai mult pentru agrement decât pentru transportul în comun, așteptându-se ca oamenii să fie reticenți la această idee, cel puțin la început.

Astfel, cele șapte ambarcațiuni nu vor circula toate deodată pe Bega, pentru că s-ar crea o mare aglomerație și nici solicitările nu vor fi atât de mari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Vin vaporaşele pe Bega

  1. Daca vaporasele nu vor fi folosite pentru transportul in comun asa cum era de asteptat, de ce sunt achiztionate atatea? Doar Robu putea visa cai verzi pe pereti desi pentru oricine era clar ca datorita configuratiei geografice a canalului Bega, care nu trece pe langa nici un mare cartier nu vor exista nici solicitari! In privinta specialistilor de carton din primarie acestia nu pot intelege ca trebuie sa fi dus cu pluta sa platesti mai mult decat la taxi si sa mergi in ritm de melc?!

Lasă un răspuns