Vânzările de vacanţe în sezonul estival 2021 au depăşit cu 65% valoarea din 2020 şi cu 26% cifrele raportate în 2019

Vânzările de vacanţe în sezonul estival 2021 au depăşit cu 65% valoarea din 2020 şi cu 26% cifrele raportate în 2019, potrivit unui turoperator

Vânzările de vacanţe în sezonul estival 2021 au depăşit cu 65% valoarea din 2020 și cu 26% cifrele raportate în 2019, potrivit unui turoperator.

Turoperatorul Litoralulromanesc.ro a anunţat că vânzările de vacanţe în acest sezon estival au depăşit cu 65% valoarea din 2020. Și cu 26% cifrele din 2019.

Cele mai căutate staţiuni de pe litoral au fost Mamaia şi Eforie Nord. Iar cei mai mulţi turişti care au venit din Bucureşti. Aproape 35%, potrivit news.ro.

Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, afirmă că sezonul 2021 a fost unul bun, ţinând cont şi de contextul pandemic.

“Privit în ansamblu, 2021 a fost un sezon bun, mai ales dacă ţinem cont de contextul pandemic în care ne aflăm.  Factor care a influenţat planurile de vacanţă ale românilor.

De altfel, putem spune că, într-o oarecare măsură, restricţiile de călătorie în destinaţii externe populare i-au determinat pe mulţi români să meargă în concediu în ţară.

Am reuşit să depăşim cifrele din 2019

Noi, ca agenţie, am reuşit să depăşim cifrele din 2019, considerat cel mai bun an din istoria turismului autohton. Și, implicit, din istoria noastră de 16 ani.

În call center, am avut în permanenţă 50-60 de apeluri în aşteptare, în condiţiile în care toţi agenţii preluau cereri.

Ne-am gândit chiar să introducem program de noapte pentru a face faţă solicitărilor.

Soluţia a fost să investim şi mai mult în tehnologie şi să automatizăm procesul de rezervare pe site”, a declarat Ionuţ Nedea.

Vânzări  de 165 milioane de lei

Agenţia a raportat în acest an vânzări de 165 milioane de lei. În creştere cu 65% faţă de 2020 şi cu 26% faţă de cifrele înregistrate în 2019.

Turoperatorul Litoralulromanesc.ro a a precizat că prin intermediul său în această vară au ajuns în staţiunile de la malul mării peste 200.000 de turişti. În creştere cu 31% faţă de 2020.

Românii au o preocupare mai mare faţă de locurile de cazare

Litoralulromanesc.ro a menţionat că românii au o preocupare mai mare faţă de locurile de cazare. În special faţă de curăţenia din hoteluri, în raport cu preţul plătit pe sejur. În acest sens, mulţi turişti au fost dispuşi să achite un tarif mai mare. Dar să opteze pentru un pachet mai complex, cu mai multe facilităţi incluse. Dar şi cu garanţia unor standarde de calitate înalte.

“Astfel, primele locuri care s-au epuizat în acest sezon au fost cele în hotelurile all-inclusive. La această categorie, cererea a depăşit oferta existentă în acest moment”, a transmis turoperatorul.

Litoralulromanesc a precizat că, potrivit celor peste 10.000 de turişti care au oferit feedback după sejururile petrecute pe litoral, gradul de satisfacţie în ceea ce priveşte curăţenia din hotelurile în care s-au cazat este de 8,38 din 10. La capitolul “Servicii” nivelul de satisfacţie este de 8,19.

“În unele cazuri, turiştii au fost atât de mulţumiţi de hotelul ales, încât ne-au sunat în call center pentru a-şi rezerva sejurul pentru vara 2022. Au făcut acest lucru chiar în momentul în care erau la recepţie şi făceau check-out-ul”, a completat Ionuţ Nedea.

Cele  mai căutate staţiuni, Mamaia şi Eforie Nord

Cele mai căutate staţiuni vara aceasta au fost Mamaia şi Eforie Nord. Acestea au cumulat aproximativ 35% din totalul rezervărilor făcute la mare prin Litoralulromanesc.ro. Cele două destinaţii au şi cea mai mare capacitate de cazare, precum şi unităţi hoteliere din toate categoriile atât în ceea ce priveşte clasificarea, cât şi tarifele.

Pe locul trei în topul staţiunilor populare în 2021 se află Neptun-Olimp, apoi Jupiter şi Saturn – aproape la egalitate în preferinţele turiştilor care au ajuns la mare în această vară. Ele sunt urmate de Venus, Costineşti, Eforie Sud şi Mangalia.

Durata medie a sejurului în acest an a fost de 5,4 zile, similară cu cea din ultimii doi ani. Valoarea medie a pachetului turistic a fost de 470 euro, la acelaşi nivel ca în ultimii doi ani.

“O tendinţă nouă faţă de anii trecuţi: turiştii au evitat să aibă datele de check-in şi check-out în zilele de weekend pentru a evita aglomeraţia de pe autostradă. Și, în general, de pe şosele din ţară. Aşa încât mulţi au ales să se cazeze la hotel în timpul săptămânii, dar să prindă totuşi weekend-ul la mare”, a mai declarat Ionuţ Nedea.

Cei mai mulți turiști, la  Marea Neagră

Cei mai mulţi turişti care şi-au făcut vacanţele în staţiunile autohtone de la Marea Neagră au venit din Bucureşti (34,26%). Podiumul este completat de judeţele Timiş (7,13) şi Cluj (5,75%).

În top 10 mai intră judeţele Iaşi (5,60%), Braşov (4,89%), Prahova (4,13%), Argeş (3,09%), Dâmboviţa (2,11%), Bacău (2,06%), Bihor (1,97%).

„Înscrieri Timpurii”

Turoperatorul a mai anunţat că va lansa la finalul lunii septembrie programul “Înscrieri Timpurii” pentru sezonul estival 2022. Prin acesta, turiştii pot rezerva din timp sejururi pe litoral cu tarife reduse cu până la 50%.

În contextul pandemiei, aceştia pot include în pachet şi asigurarea storno cu acoperire Covid-19. Prin aceasta, pot primi înapoi banii achitaţi în cazul în care se infectează cu acest virus şi nu mai pot pleca în vacanţă.

 

stiripesurse

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *