Valéry Giscard d’Estaing, fostul președinte al Franței, a murit răpus de Covid. Avea 94 de ani

presedinte franta

Anunţul a fost făcut de apropiaţi ai familiei acestuia, citaţi de publicaţiile Le Figaro şi Le Monde. Valéry Giscard d’Estaing a murit „ca urmare a COVID-19”, la reşedinţa sa din Authon, situată în departamentul francez Loir-et-Cher.

„Valéry Giscard d’Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19. În conformitate cu dorinţa sa, înmormântarea va avea loc în cea mai strictă intimitate familială”, anunță comunicatul familiei sale, citat de AFP.

Valéry Giscard d’Estaing avea probleme cardiace

Cel mai tânăr preşedinte (48 de ani) al celei de-a cincea Republici în momentul alegerii sale, în 1974, politicianul de centru Valéry Giscard d’Estaing fusese internat de mai multe ori în ultimele luni pentru probleme cardiace.

Giscard d’Estaing, care de la impunerea carantinei locuia în reşedinţa sa de la ţară din Authon (centrul Franţei) fusese internat timp câteva zile la secţia de cardiologie a spitalului din Tours în perioada 15-20 noiembrie pentru insuficienţa cardiacă. Anterior, fostul preşedinte fusese internat câteva zile la mijlocul lunii septembrie, la Paris, pentru o infecţie uşoară la plămâni. Medicii au exclus atunci o infectarea cu noul coronavirus.

Giscard d’Estaing a fost deja internat la secţia de cardiologie a spitalului G. Pompidou de mai multe ori în urmă cu câţiva ani, pentru un implant de stenturi.

Valéry Giscard d’Estaing a fost preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981

Valéry Giscard d’Estaing s-a născut pe 2 februarie 1926 în Koblenz (Germania), unde tatăl său, Edmond Giscard, era director financiar al Înaltului Comisariat francez din Rhenania, regiune aflată în acea perioadă sub ocupaţie franceză.

Valéry Giscard d’Estaing a fost adjunct al şefului de cabinet al premierului francez Edgar Faure, în 1955, după care a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe al Franţei, în perioada 1959-1962. Ulterior, a fost ministru de Finanţe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Valéry Giscard d’Estaing, fostul președinte al Franței, a murit răpus de Covid. Avea 94 de ani

Lasă un răspuns