Valeriu Gheorghiță: România are, probabil, o imunitate colectivă, obținută atât prin vaccinare, cât și prin boală

Scenariul lui Gheorghiță: Peste 1.500 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în septembrie

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că România are, probabil, la momentul actual, o imunitate colectivă care provine atât din vaccinare, cât şi din boală. El a anunţat că sunt aproape 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, conform HotNews.ro.

„În momentul acesta la nivel naţional probabil că avem o imunitate colectivă, o imunitate de grup, obţinută atât prin vaccinare cât şi prin boala naturală, care este pe o plajă undeva de la 30-35% chiar până la 50%. Asta explică de ce în acest moment România se află într-un scenariu verde, într-o situaţie favorabilă, cu o rată de incidenţă cumulată în media cazurilor de sub 0,5 la nivel naţional. Este cea mai bună evoluţie de până acum”, a declarat, sâmbătă, Gheorghiţă, într-o conferinţă, cu ocazia Maratonului Vaccinării, transmite Agerpres.

El a anunţat că sunt aproape 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

„Suntem la mai bine de cinci luni de la momentul în care a debutat campania de vaccinare în România. Sunt aproape 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, ceea ce înseamnă circa 840.000 – 850.000 de persoane vaccinate în fiecare lună cu cel puţin o doză. Este greu de exprimat dacă este mult sau dacă este puţin, însă pot să vă garantez faptul că alături de echipa mea am făcut tot ceea ce ţine de noi pentru buna desfăşurare a campaniei de vaccinare. Tot ce a fost prevăzut în strategia de vaccinare, atât pentru etapa 1, cât şi pentru etapele 2 şi 3, modalitatea de organizare a centrelor de vaccinare, echipe mobile, vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, în unităţile sanitare, toate aceste lucruri sunt în plină derulare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Valeriu Gheorghiță: România are, probabil, o imunitate colectivă, obținută atât prin vaccinare, cât și prin boală

  1. Pana acuma totul îți era foarte clar și erai sigur…… Acuma ai trecut la PROBABIL, nu mai este nimic SIGUR??? 

Lasă un răspuns