Valeriu Gheorghiță a anunțat ce persoane sunt mai expuse riscului de a face miocardită după vaccinarea cu Pfizer și Moderna: „Mai frecvent după a doua doză”

Gheorghiță: Comisia Europeană ar putea aproba vineri vaccinul Pfizer pentru copii

Valeriu Gheorghiță a declarat că în cazurile de miocardită dar și pericardită după vaccinarea cu Pfizer și Moderna sunt vizate mai frecvent persoanele sub 30 de ani, cu precădere bărbați.

CITEȘTE ȘI: Rupere de nori în Arad, străzile au fost inundate. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert

„Sunt ridicate semnale de siguranta legate de riscul de inflamatie cardiaca. Mai frecvent apare la persoane sub 30 de ani, in mod deosebit la barbati si mai frecvent dupa a doua doza de vacin. Frecventa raportata la vaccinurile bazate pe ARN mesager este de circa două cazuri la 50.000 persoane vaccinate cu a doua doza. Au fost 40 de cazuri raportate in SUA la un milion de persoane vaccinate. Toate au fost forme usoare, dupa 3-4 zile personele au fost externate in stare buna. Este un aspect intens monitorizat. S-a recomandat sa se treaca aceasta reactie adversa in rezumatul vaccinurilor”, a zis Valeriu Gheorghiță.

„Avantajele depasesc riscurile. Riscurile sunt foarte mici, reactiile sunt foarte rare”, a precizat medicul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Valeriu Gheorghiță a anunțat ce persoane sunt mai expuse riscului de a face miocardită după vaccinarea cu Pfizer și Moderna: „Mai frecvent după a doua doză”

  1. Atentie mare infectia cu covid poate da miocardita si pericardita intr-un procent mult mai mare decat acest „risc” de miocardita remisa in 3-4 zile

Lasă un răspuns