Val de procese în SUA din cauza pandemiei de coronavirus. Reclamanții cer despăgubiri de miliarde de dolari

salon 1

Mii de plângeri individuale și colective au fost depuse în instanțele din Statele Unite în ultimele câteva săptămâni din cauza efectelor produse de pandemia de coronavirus, cu zeci de miliarde de dolari cerute despăgubiri. Printre țintele acțiunilor legale se numără companii dintre cele mai diverse, firme de asigurări, guvernul federal și autoritățile statale, China sau companiile care oferă croaziere pe mare. Experții se așteaptă ca numărul proceselor să crească dramatic în perioada următoare, pe măsură ce urmările pandemiei vor fi resimțite de tot mai mulți cetățeni și companii din SUA. 

Informația pe scurt

  • Mii de plângeri individuale și colective au fost deja depuse în instanțele din Statele Unite din cauza pandemiei
  • Doctori, asistente medicale, pacienți, familiile victimelor, angajați concediați se numără printre reclamanți
  • Aceștia cer despăgubiri totale de zeci de miliarde de dolari
  • Printre țintele proceselor se numără companii din diferite domenii, firme de asigurări, cămine de bătrâni, universități sau guvernul federal

* Experții sunt divizați în ceea ce privește șansele de câștig 

Recent, un avocat din Las Vegas a depus o plângere într-un tribunal federal solicitând regimului de la Beijing daune în numele a 32 de milioane de întreprinderi mici din SUA, iar un grup de avocatură din Texas a cerut Chinei despăgubiri în valoare de 20 de trilioane de dolari, acuzând liderii țării comuniste de răspândirea coronavirusului în întreaga lume.

Cele două acțiuni în justiție au venit la doar câteva zile după ce The Berman Law Group din Florida a declanșat o acțiune colectivă împotriva Republicii Populare Chineze (RPC), susținând că eșecul inițial al guvernului de la Beijing de a da informații despre boală și, ulterior, de a trece la controlarea ei rapidă a creat un focar uriaș de infecție.

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns