Val de ger în toată ţara. Temperaturile vor coborî până la minus 22 de grade

Val de ger în toată ţara. Temperaturile vor coborî până la minus 22 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de nopți și dimineți geroase. În nord-estul, centrul și sudul țării temperaturile vor coborî până la minus 22 de grade.

După ciclonul mediteranean care a produs un vânt foarte puternic și ninsori locale în țara noastră în ultimele zile, finalul de săptămână va aduce o stabilizare a vremii, ca urmare a avansului anticiclonului azoric către estul Europei.

Astfel, doar în prima parte a zilei de sâmbătă va mai ninge local, mai ales în jumătatea nordică a României. Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, iar în cele două dimineți de weekend va fi ger pe spații relativ extinse, cu precădere în zonele unde s-a așternut zăpadă proaspătă.

Sâmbătă, cerul va fi variabil în estul țării și mai mult senin în vest. În primele ore ale dimineții vor mai cădea unele ninsori slabe izolat în sudul Carpaților Orientali.

Potrivit prognozei Vremea.ro, în depresiunile intramontane minimele termice vor coborî chiar și sub pragul de -20 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat în sud-estul țării și la munte și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime se vor situa în general între 0 și 5 grade Celsius în Banat, Crișana și Oltenia.

Duminică, cerul va fi mai mult senin în toată țara iar vremea va intra într-un proces de încălzire, mai ales la munte. Vântul va sufla moderat în zonele înalte și mai mult slab în restul teritoriului. Dimineața, local, în centrul țării temperaturile vor mai coborî sub pragul de -10 grade Celsius. Maximele termice vor urca la prânz până spre 3-8 grade în Banat și Crișana.

Foto: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *