Val de căldură peste România, urmat de furtuni violente!

Val de căldură peste România, urmat de furtuni violente!

Val de căldură peste România, urmat de furtuni violente!

Vremea ne ţine în suspans! La munte a nins din nou – pârtia de la Rânca s-a redeschis la mijloc de mai, iar la Poiana Braşov, schiorii s-au simţit ca în decembrie. Dar, peste doar două zile se anunţă 28 de grade Celsius. Nu sunt, totuşi, veşti bune. Valul de căldură va fi urmat de furtuni violente, conform observatornews.ro.

După acest episod friguros, se încălzeşte. Marţi se anunţă 21 de grade Celsius inclusiv la „polul frigului” în depresiuni, iar localnicii din sud şi est se vor răsfăţa la 28 de grade ca vara. Apoi, urmează alte şocuri termice.

De la mijlocul săptămânii viitoare, cicloanele formate deasupra Mării Mediterane vor aduce şi în zona ţării noastre averse însoţite de tunete şi fulgere. Ploile pot lăsa pe alocuri cantităţi importante de apă şi nu este exclus să apară grindină şi vijelii.

CITEȘTE ȘI: Ziarul „Renaşterea bănăţeană”, zilnic, în magazinele Inmedio din Timişoara!

Este vremea extremelor şi în Spania. Acolo a nins, după o perioadă de caniculă şi temperaturi care au ajuns şi la 40 de grade Celsius. Iar localnicii din Catalonia şi Valencia au cunoscut furia furtunilor cu grindină, după luni întregi în care nu a căzut strop de ploaie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *