Vaccinul ROR lipsește, copiii nu pot fi imunizați. Medic: Rujeola este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă

Programul de vaccinare antigripală începe în această săptămână, cu unele modificări față de anii precedenți.

Vaccinul ROR lipsește, copiii nu pot fi imunizați. Medicul Evelin Cristescu: Rujeola este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă

Sute de bebelusi din Romania nu pot fi imunizati cu vaccinul rujeolic-ruebolic-oreion la medicii de familie, deoarece Ministerul Sanatatii nu a achizitionat serul la timp.
P

ărinții care au încercat la sfârșitul lui decembrie să facă programare pentru copiii care împlineau un an au aflat că trebuie să vină mai târziu pentru vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Cultură cu diriginte de șantier

Medicii de familie obișnuiesc să facă din timp solicitare pentru vaccinul ROR, iar ministerul se ocupa de achiziții. De data aceasta achiziția a întârziat.

Medicul de familie Evelin Cristescu spune că medicii au fost informați că luna aceasta vor primi vaccinurile restante și se va intra în normal.

Medicul a mai explicat că se pot vaccina copiii și după ce au împlinit vârsta de un an, termenul fiind de câteva luni, fără să pună probleme.

Rujeola este o boală care poate să se complice și să aibă o evoluție gravă, acesta este și motivul pentru care se recurge la această imunizare (…) Nu are rost să tragi de manetă să vezi dacă copilul tău face o formă gravă sau nu.

Sigur, atunci când eu eram copil, vaccinul nu exista și noi toți făceam boala, dar acum există și nu are rost să riști, a subliniat Evelin Cristescu, la TVR INFO.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *