Vaccinul Pfizer va fi disponibil și pentru copiii de 12-15 ani, începând din iunie. Se fac teste pentru categoria de vârstă 6 – 11 ani

Compania germană BioNTech a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 se află în faza finală de pregătire a cererii de aprobare din partea Agenției Europene a Medicamentului în vederea folosirii pentru imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, conform observatornews.ro.

Adolescenţii din Europa cu vârste între 12 şi 15 ani ar putea primi vaccinul Pfizer din luna iunie. Compania farmaceutică va face o cerere pentru aprobarea serului de Agenţia Europeană a Medicamentului miercuri. CEO-ul companiei, Ugur Sahin, a declarat săptămânalului „Der Spiegel” că se află „în faza finală” de pregătire a cererii de aprobare EMA, scrie agenția ANSA.

Peste Ocean, în America, vaccinarea adolescenţilor ar putea începe încă de luna viitoare. Testele clinice efectuate pe copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au arătat că serul a oferit o protecţie de sută la sută.

Pfizer a început testele pe copii de toate vârstele, inclusiv bebeluşi de şase luni. În luna iulie va fi prezentat rezultatul testelor pentru copiii din categoria de vârstă 6 – 11 ani. Evaluarea testelor „durează în medie patru până la șase săptămâni”, a adăugat el.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns