Vaccinarea cu a treia doză debutează timid, 12.000 de români s-au înscris pentru prima zi: Peste 90% din ei au ales Pfizer

Pfizer a cerut FDA autorizarea unui vaccin dezvoltat împotriva variantei Omicron a coronavirusului

Vaccinarea cu a treia doză debutează timid, 12.000 de români s-au înscris pentru prima zi. Peste 90% din ei au ales Pfizer

”11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma RoVaccinare ”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Cifrele centralizate marţi dimineaţă relevă că pentru vaccinul Pfizer/BioNTech au optat 11.186 de persoane. Iar pentru cel de la Moderna, 784.

Baciu subliniază, însă că oamenii pot merge în cel mai apropiat centru de locuinţa lor. Și că vor primi adeverinţa de vaccinare care atestă că le-a fost administrată doza 3.

Vaccinarea cu a treia doză: cine o poate primi

Toate persoanele care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 pot primi, începând de marţi, a treia doză.

CITEȘTE ȘI: Opera din Timișoara își va arăta noua față (foto)

Doza 3 este ferm recomandată:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile. Cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale. Alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare;

– persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială.

Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Totodată, având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început în 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *