Vaccinare anti-COVID. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: Va fi din ce în ce mai dificil

ioana mihaila 3

„Va fi din ce în ce mai dificil, de acum înainte, pentru că trebuie să începm să vaccinăm în mediul rural mai activ şi mai mult”, a spus Ioana Mihăilă. Cât despre faptul că a scăzut numărul persoanelor vaccinate cu prima doză, ministrul a mai spus:

„Împreună cu Guvernul suntem pe ultima sută de metri pentru a porni o nouă campanie de comunicare. Dar începem din nou să revenim la medicii de familie şi prin DSP pentru că eu consider că acolo este şansa noastră de a creşte numărul de persoane vaccinate, colegii mei fiind cel mai aproape de comunitate şi pacienţi”.

Iohannis, îndemn către primari

În urmă cu doar câteva zile, președintele Klaus Iohannis îi îndemna pe primarii din mediul rural să se implice în campania de vaccinare.

„Este evident, campania merge bine. Maratoanele de vaccinare au fost un succes, dar pentru a continua nivelul de vaccinare trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice şi construirea României post-pandemică.

Primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acţionăm mai intens şi în zona rurală, pentru acolo accesul la un centru de vaccinare este de multe ori mai dificil.

Să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile care sunt esenţiale pentru a creşte ritmul de imunizare şi în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autorităţile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilităţi de vaccinare atât la locul de muncă, cât şi în spaţiile recreative”, a spus Iohannis.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *